DOLAR32,3325% 0.24
EURO35,0742% -0.18
STERLIN40,9789% -0.12
FRANG35,6891% -0.07
ALTIN2.279,66% 0,09
BITCOIN2.298.8701.845

Soma'ya fakülte için büyük adım

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş başkanlığında Belediye Başkanı Hasan Ergene ile siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla Soma’ya fakülte kazandırmak için girişimlere başlandı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Soma'ya fakülte için büyük adım

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş başkanlığında Belediye Başkanı Hasan Ergene ile siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla Soma’ya fakülte kazandırmak için girişimlere başlandı. 

Soma Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ak Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, CHP İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, MHP İlçe Başkanı Vedat Erdem, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcısı Doç. Dr. Ayla Tekin, Öğretim Görevlisi Fırat Tekin ile Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup katıldı. 
İLK ETAPTA HANGİ BÖLÜM TALEP EDİLECEĞİ ARAŞTIRILACAK
Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, “Soma’da fakülte açılması için toplantı yapıyoruz. Önceliklerimiz arasında ise Soma’ya hangi bölümlerin açılması gerektiğidir. Hiç öğrencilerin tercih etmediği bölümler yer alıyor, Dericilik, madencilik  bunlardan bir kaçı. Böyle bölümleri açarsakta boşa açmış olacağız. Hangi fakülteleri açabileceğimiz ile ilgili sıkıntılar var. Biz şu fakülteyi istiyoruz dediğimiz zaman öncelikli olarak yurt sorunu hallolmadan üniversiteden bir adım atmam deniyor. O eğitimin yapılacağı alana uygun bina olmadan bir adım atmam diyor. Ülkenin her yerindeki üniversiteler için geçerli bu durum. Buraya hangi fakülteyi açmamız uygun onun bir kararını vermemiz gerekiyor. Fakülte olsun ama ne olursa olsun diye ilerlemiyor. Onunla ilgili altyapıya sahipmiyiz değilmiyiz. Bunlar yoksa söz ile yapalım denilmiyor. Ayrıca Yurtkur tarafından 300 kişilik bir yurdun ihalesi kısa sürede yapılacak. Birlik koleji Üniversite binası olmadı gibi söylemler var. İmam Hatip Ortaokulumuz var. İl’deki başarı sırası İmam Hatip Ortaokulları arasında 1. sırada yer alıyor. Tüm Ortaokulları arasında ise 2. sırada olan bir okulumuz. Halkımızın çok büyük bir teveccühü var. 200 kişi alabilecek iken şuan 450’nin üzerinde bir müracaat var. İmkanları en optimum şekilde kullanmak gerekiyor. Bu konuda da fikir alışverişinde bulunacağız. Sonuç ne çıkar şuan belli değil.”
“BANDIRMA’DA BİLE VAR, SOMA’DA NİYE OLMASIN”
Daha sonra konuşan CBÜ Soma MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Ayla Tekin, “Biz Soma’da meslek yüksek okulu olarak 300 öğrenciden 2 bin 100 öğrencilere kadar sayıyı çıkardık. Soma için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ben Bandırmalıyım, orada bir üniversite var. Soma’da niye bir fakülte olmasın. Ama fakülte için kriterler çok farklıdır. Fiziki durumu araştırılır, Soma’ya uygunmudur. YÖK ilçelerde fakülteye çok sıcak bakmıyor. 4 yıl boyunca öğrenci orada ne şartlarda eğitim alacak. Sosyal etkinlik alanları müsait mi. Sağlam bir dosya hazırlamamız lazım. Biz yüksekokulu olarak şimdiye kadar açmış olduğumuz hiçbir programlarda red olmadı. Hep olumlu döndü. Geçerliliği çok fazla istihdam sıkıntısı olmayan programlar olmasına özen gösterdik. Burada da bu seçim önemli. Akhisar’da kurulması planlanan Ziraat Fakültesi 3 defa senatodan geçti ama sonrasında ya Yüksek Öğretim kurumu(YÖK)’te kaldı, ya da bakanlar kurulundan geçmedi. Salihli aynı şekilde. Birlikte bu süreci sağlam adımlarla götürürsek 1 yıl içersinde de çözülür belki daha erken bile çözülür. Sürecin Ankara ayağı da çok önemli. Bunu da hep birlikte gerek siyasi gerek STK lar olarak hep birlikte yapacağız.” dedi. 
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı ile ilgili daha sonra açıklama yapılacağı kaydedildi. 

YORUM YAP