DOLAR32,3332% 0.24
EURO35,0919% -0.13
STERLIN40,9232% -0.23
FRANG35,7155% 0
ALTIN2.301,21% 1,04
BITCOIN2.281.7490.271

Soma trafiğinde değişikliğe gidildi

Son zamanlarda nüfusa paralel olarak artan araç sayısı Soma trafiğini çekilmez hale getirmişti. Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) ilk adımı atarak bazı caddelerde trafiği tek yöne düşürerek güzergah değişikliği yaptı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Soma trafiğinde değişikliğe gidildi

Cengiz Topel Meydanı ile Çınar Kavşağı yönüne ve Tahsin Baykal Caddesi’nin İstiklal Caddesi ile kesiştiği yerden Fatih Caddesi çıkışına kadar Fatih Caddesi yönüne doğru tek yön yapıldı. Soma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Çınar Kavşağından Atatürk Caddesine inişi yasaklanan tabelalar yerleştirildi. İlk gün olması nedeniyle alışmakta zorluk çeken sürücüler tabelaları göz ardı edince Çınar kavşağından Atatürk Caddesine inmeye çalıştı. 
Faik Usta güzergahından gelen sürücüler bundan böyle Çınar Kavşağına geldiğinde Atatürk Caddesine inemeyecek. Atatürk Caddesine inmek isteyen sürücüler Ticaret odası önünden seyrederek Tahsin Baykal Caddesine inerek doğrudan Atatürk Caddesi ya da Hürriyet Bulvarından geçerek Belediye önüne gelebilecek. Yapılan bu değişikliği olumlu karşılayan Somalılar özellikle mesai saatlerinde yoğunlaşan trafiğin bir nebze olsun rahatlayacağı görüşünde.
Öte yandan İş ve Garanti Bankalarının bulunduğu Dörtyol’da da oluşan yoğun trafik karmaşasına çözüm aranıyor. Buraya trafik ışılandırması gündeme gelirken bunun kararı ise yapılacak teknik araştırmalar sonrasında verilecek.  
Soma’nın kanayan yarası haline gelen otopark konusunda da ilgilileri adım atmaya davet eden Somalılar merkezde araç park edecek yer bulmanın imkazsız hale geldiğine dikkat çekerek bu konuda da yeni çalışmalar yapılması gerektiğini belirttiler. 

 

YORUM YAP