DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Şiddet Gören Kadın Devlete Sığınıyor

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, 9 ay önce hizmete giren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne şimdiye kadar 80 kadının başvurduğunu söyleyerek kadınların mağduriyetini gidermek adına çalışmaların aralıksız yürütüldüğünü açıkladı.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Şiddet Gören Kadın Devlete Sığınıyor

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, 16 Haziran 2015 tarihinde faaliyete giren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne bugün itibariyle şiddete maruz kalan 80 kadınının başvuru yaptığını söyledi. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde sadece şiddet görene değil, şiddet uygulayana da öfke kontrolü veya psikolojik destek verdiklerini belirten Konan, ” Manisa Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde çalışmalarımızı özellikle aile odaklı sürdürüyoruz. Bu noktada bize gelen kadınlarımızı öncelikle şiddet önleme ve izleme merkezimizde misafir ediyoruz. Can güvenliği tehlikedeyse kadın sığınma evine veya adli birimlere yönlendiriyoruz. Haziran ayından bu yana 28 kadın barınma, 19 kadın can güvenliği, 26 kadın şiddet nedeniyle, 1 kadın bakım tedbir kararı, 2 kadın tehdit, 4 kadın cinsel saldırı olmak üzere toplamda ise 80 müracaatçı kadın kabulü yapıldı. Merkezimizde sadece şiddet görene değil, şiddet uygulayana da öfke kontrolü veya psikolojik destek gibi çalışmalar veriyoruz” dedi.

BARO’DAN AVUKAT TALEP EDİLDİ

13 personelin görev yaptığı merkezde bir polis memuru ile birlikte birer iş ve meslek danışmanı personeli bulunduğunu belirten Konan, “Şu anda kadın sığınma evimizde 15 kadın var. Yer yokluğundan dolayı sokakta bıraktığımız kadın yok. Kadınlara hukuksal destek anlamında  Manisa Barosu’ndan avukat talebinde bulunduk” diye konuştu.

YORUM YAP