DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SEAŞ Anaokulunun miniklerinden SÜT duyarlılığı

“27 Eylül Dünya Okul Sütü Günü” olması münasebetiyle Soma SEAŞ Anaokulu minikleri farkındalık olması için sağlık gelecekler için “çocuklar süt içmeli” diyerek herkese seslendi.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
SEAŞ Anaokulunun miniklerinden SÜT duyarlılığı

“27 Eylül Dünya Okul Sütü Günü” olması münasebetiyle Soma SEAŞ Anaokulu minikleri farkındalık olması için sağlık gelecekler için “çocuklar süt içmeli” diyerek herkese seslendi.
Soma SEAŞ Anaokulu yöneticileri, eğitimcileri ve minik öğrencileri “27 Eylül Dünya Okul Sütü Günü” olması dolayısıyla minik öğrenciler ile birlikte bardaklarında ki sütler ile yaşlısından gencine, gencinde çocuklara kadar herkes süt ve süt ürünleri kullanmalı diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.
Soma SEAŞ Anaokulu yöneticileri “27 Eylül Dünya Okul Sütü Günü” ile ilgili okullarının resmi internet sayfasında bir açıklama yayımladı.
“Süt ve süt ürünlerinin tüketimini teşvik etmek ve bireylerde sütün önemi hakkında bilinç oluşturabilmek adına her yıl dünyada “27 Eylül Dünya Okul Sütü Günü” olarak kutlanmaktadır. Süt tüketimine özendirilmesi amacıyla okullarda süt dağıtımı yapılmakta ve sütün sağlıklı beslenmedeki önemi konusunda bilgilendirici eğitimler verilmektedir.
Süt, bebeklik döneminden yaşlılık dönemine kadar hayatın her döneminde vücudun gelişmesi, güçlenmesi ve sağlığın korunması için gerekli besin ögelerini içeren önemli bir besindir. Özellikle okul çağı çocuklarında, hamilelik, emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde süt ve süt ürünlerinin tüketimi önem taşımaktadır.
Okul öncesi ve okul çağındaki çocukların büyüme ve gelişmeleri hızlı olduğu için besin öğelerine duyulan ihtiyaç da yaşamın diğer dönemlerine göre daha fazladır. Süt ve süt ürünleri enerji ve besin ihtiyacını karşılamada hem çocuklarda hem de yaşamın her döneminde çok önemli bir yere sahiptir. Süt ve süt ürünleri yüksek kalitede protein, kalsiyum, fosfor, çinko, B1 (Tiamin), B2 (Riboflavin), B6, B12 ve niasin olmak üzere birçok besin öğesini içerir.
Kalsiyumun temel kaynağı olan süt ve süt ürünlerinin yetersiz alımında osteoporoz (kemik erimesi), kemik ve diş gelişiminde sıkıntılar, göz sağlığında bozulmalar, bağışıklık sisteminde zayıflama, sinir ve sindirim sisteminde düzensizlikler ortaya çıkabilir. Büyüme ve gelişme çağında yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığının kazanılması, çocukların süt tüketerek büyümesi, sağlığın yaşam boyu korunması için çok önemlidir.”

 

YORUM YAP