DOLAR32,3139% 0.19
EURO35,0759% -0.17
STERLIN40,8778% -0.36
FRANG35,6748% -0.11
ALTIN2.277,70% 0,01
BITCOIN2.290.4091.291

MANİSA ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Mardin’in Dargeçit ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen üç askerden biri olan 34 yaşındaki astsubay çavuş Abdulkadir Çelik’in Manisa’nın Gördes İlçesi kırsal Doğanpınar Mahallesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Yayınlanma Tarihi : Google News
MANİSA ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Evli, iki çocuk babası astsubay Abdulkadir Çelik’in şehit olduğu haberi  Gördes’teki baba ocağına tez ulaştı. Bugün saat 05.30 sıralarında  Gördes İlçe  Jandarma Komutanı Üsteğmen Selim Kasacı, AK Partili  Gördes Belediye Başkanı  Muhammet Akyol, Gördes Müftüsü İsmail Hatipoğlu ve  Manisa İl  Garnizon Komutanlığı’ndan askeri yetkililer şehidin  Gördes’e 23 kilometre mesafedeki Doğanpınar Mahallesi’ne gelerek şehadet haberini baba Hamit ve anne  Fatma Çelik’e verdi. Acı haberin duyulmasıyla birlikte ailesinin 5 çocuğundan biri olan şehidin Türk bayrağı asılan baba evi, taziye ziyaretine gelenlerle dolup taştı. Şehidin eşi ve iki çocuğunun ise  Mardin’de olduğu öğrenildi. 
ŞEHİDİN BABASI “VATAN SAĞOLSUN” 
Mardin Dargeçit ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen üç askerden biri olan 34 yaşındaki jandarma astsubay Abdulkadir Çelik’in  Manisa’nın  Gördes İlçesi kırsal Doğanpınar Mahallesi’ndeki baba ocağı taziye ziyaretine gelenlerle dolup taştı. Doğanpınar Mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Metanetini korumaya çalışan şehit babası çiftçi  Hamit Çelik, “Vatan sağolsun” derken, gözü yaşlı anne  Fatma Çelik ise konuşmadı.

Kendisiyle en son 1 hafta önce konuştuğunu belirten Hamit Çelik, “Kendisinin halini hatırını sordum. O da benim hatırımı sordu. Dün de annesiyle konuşmuş. Oğlumdan sonra torunumla konuştum. Torunum bana, ‘Dede büyüyünce sana ben bakacağım’ demişti. Vatan sağolsun. Denilebilecek başka bir şey yok. Efe ve Zeynep adında iki çocuğu var. En son 3-4 ay önce izine gelmişti. Nisan ayında tekrar izine gelmeyi düşünüyordu. Bir ay izin hakkı vardı. Gelip arkadaş, eş dostla görüşüp gidecekti. Nasip olmadı” dedi.

KREDİ ÇEKEREK BABASINI EMEKLİ YAPMIŞ

Doğanpınar mahallesindeki tek katlı müstakil bir evde emekli maaşıyla yaşayan baba Hamit Çelik, oğlunun Bağ-Kur borcunu kapatarak, kendisini emekli yaptığını söyledi. Çelik, şuan emekli olduğunu belirterek “3 yıldır emekli maaşı alıyorum. Şehit olan oğlum Abdilkadir Çelik, bankadan 20 bin TL çekerek Bağ-Kur’a parayı yatırdık. Beni emekli yaptı. Allah bin kere razı olsun” dedi.

15 yıllık asker Çelik’in  Mardin’deki eşi 32 yaşındaki Keziban Çelik, çocukları 7 yaşındaki Efe Çelik ve 2 yaşındaki Zeynep Çelik’in burada düzenlenecek törenin ardından  Gördes’e gelecekleri öğrenildi. Şehit jandarma astsubay Abdulkadir Çelik’in cenazesinin yarın öğlen  Gördes Merkez Ulu Cami’de kılınacak Cuma namazının ardından götürüleceği Doğanpınar Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.

YORUM YAP