DOLAR32,3326% 0.25
EURO35,0475% -0.23
STERLIN40,8512% -0.4
FRANG35,6975% -0.04
ALTIN2.285,03% 0,33
BITCOIN2.292.3061.136

Maden İş'e 4. şube geldi

Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi döneminde kurulması için çalışma yürütülen ve birçok defa da mahkemeye intikal eden Demirexport Madeninde nihayet zafer işçinin oldu. Uzun süren çalışmalar sonucunda Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi 2 nolu şubesi genel kurulu gerçekleştirildi ve işçiler resmen sendikalı oldu.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Maden İş'e 4. şube geldi

2 NOLU ŞUBE BAŞKANI EROL KASAP OLDU
Genel Kurul sonucunda Şube Başkanı Erol Kasap, Şube Başkan Yardımcısı Özgür Sayar –Murat Çolak, Şube Sekreteri Fahri Yalçın, Şube Mali Sekreteri İrfan Uzun, Şube Teşkilatlanma Sekreteri Ahmet Keskin oldu. 
Maden iş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi’ne bir yeni şube daha eklendi. Soma faciasının ardından bölüme sürecine giden ve 1. Nolu Şube(Soma Kömürleri), Soma(Kamu) Şubesi’nin ardından 2 nolu şube(Demireksport)’ninde genel kurulu yapılarak resmen faaliyete başladı. Sendikanın konferans salonunda gerçekleşen 2 nolu şube genel kuruluna Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez yöneticileri genel başkan yardımcısı Gül Ahmet Güven, Genel Sekreter Tamer Küçükgençay, Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Genel Teşkilat Sekreteri Yasin Karatay, Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çimen ile Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır ve yönetimi, Soma(Kamu) Şube Başkanı Şevket Şahin ve yönetimi, 1 nolu şube başkanı Mehmet Şendil ve yönetimi katıldı. 
“UZUN SÜREDİR MÜCADELESİNİ VERDİĞİMİZ ÖRGÜTLENMEYİ BAŞARDIK”
2 nolu Şube Başkanı  Erol Kasap, “Uzun süredir mücadelesini verdiğimiz örgütlenmeyi madende başardık. İşverenin yetkiye itiraz etmesi sonucu şube kurmada, seçimlerimizi yapmada geç kaldık. Bu dönem elbette sıkıntılı geçti. Müteşebbis heyet olarak çalışmanın zorluğunu yaşadık.
Sizlerden gelen bütün sorunlara çözüm bulmaya çalıştık. Bu zorlukları birlikte atlattık. Bugün de burada şubemizin ilk olağan genel kurulunu yapmak için toplandık. Bu kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Bizleri her aşamamızda destekleyen genel merkez yönetimine ve burada kurulu şubelerimize de teşekkür ediyorum.  
Somamızın sorunlarının çözümünde yer almak istiyoruz, Somamızda kurulu diğer şubelerle uyum içinde çalışmak, sivil toplum örgütlerimizle birlikte hareket etmek istiyoruz, işçi kardeşlerimizin başta işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması olmak üzere, sorunlarının çözümü için mücadele etmek istiyoruz.” dedi
“İŞ KAZALARINI ÖNLEMEK YASALARLA OLMUYOR”
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Gül Ahmet Güven, iş kazalarının ülkenin kanayan yarası olduğuna dikkat çekerek,” Maden sektöründe yabancı yatırımcılar var bunlarda iş kazaları olmuyor. Bunu sorgulamamız gerekir. Demek ki bu kazaları önlememiz yasalarla olmuyor artık bu zihniyet değişmelidir  artık bu mücadelemize topyekun devam etmeliyiz.” dedi. 
Genel Sekreter Tamer Küçükgencay ise  “Soma feleketini yaşayanlar olarak, Siirt Şirvan’da hayatını kaybeden madenci ailelelerinin acısını biliyor aynı yangını yüreğimizde hissediyoruz. 10 işçinin şehit olduğu 6 işçinin de kurtarılmayı beklediği ve belki artık onlar için umutlarımızın tükendiği gerçeğini bilmek de canımızı ayrıca yakıyor. Madencilik  dünyanın en zor mesleği ama bir o kadar da helal, bir o kadar da onurlu, bir o kadar da saygıyı en çok hak eden meslektir.
Dünyanın en zor mesleği olması demek, ölümün fıtrat olması demek değildir. Gelişmiş ülkelerdeki madenciler ölmüyorsa “ölüm kaderde var” demek çelişkidir. Birileri kendi kaderini yazıp ölmüyorsa, biz de bu kaderi yazmayı öğrenecek, kendi kaderimizi yazacak ve ölmeyeceğiz…” dedi.

YORUM YAP