DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Maden İş, 10. Yılda da Şehit Madencileri Unutmadı

Türkiye Maden İşçileri Sendikası 13 Mayıs 2014 yılında yaşanan maden kazasının 10. yıl dönümünde Maden şehitliğini ilk ziyaret edenlerden oldu.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Maden İş, 10. Yılda da Şehit Madencileri Unutmadı

Türkiye Maden İşçileri Ege Bölge Şubesi Başkanı Cumhur Yılmaz, Soma Şubesi Başkanı Ali uzun, Ege 1 Nolu Şubesi Başkanı Rıza Sal, Soma 2 Nolu Şubesi Başkanı Murat Çolak, Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ve Sendika temsilcileri tarafından Maden Kazasının 10. yıl dönümünde Maden şehitliği ziyaret edildi. Madencilerin mezarlarına karanfil bırakan Sendika temsilcileri daha sonra hep birlikte dua etti. Maden Şehitliği ziyareti sonrası Sendika temsilcileri tarafından açıklama yapıldı.
“Acısı ilk gün gibi yüreğimizde”
Ege 1 Nolu Şube Başkanı Rıza Sal, “13 Mayıs 2014 tarihinde Soma ilçemizde meydana gelen elim biz kaza sonucu 301 madenci kardeşimizi kaybettik. Aradan 10 yıl geçmesine rağmen halen daha acısını ilk gün gibi yüreğimizde hissetmekteyiz ve hissetmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Madenci yakınlarının bize kalan emanetleri olan gözü yaşlı anne ve babaların, eşlerin ve çocuklarını hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Her zaman yanlarında yer aldık. Maden kazaları zaman zaman ülkemizde meydana gelmektedir. Erzincan İliç’i son olarak yaşadık. Allah’tan rahmet diliyorum ve mekanları cennet olsun. Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak İş Sağlığı ve Güvenliğinin önemini arz ediyorum. Detaylı bir şekilde daha geniş kapsamlı olarak hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun”
“Kim suçluysa cezasını bir an evvel çekmeli”
Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak “10 yılı bugün tamamlamaktayız. Dün Anneler günüydü. Bugün emek şehitlerimizi burada yad ediyoruz. Türk-İş konfederasyonu olarak Genel Başkanımızın saygı ve sevgilerini ileterek sözlerime başlamak istiyorum. Allah bir daha bu acıyı ülkemize yaşatmayı nasip eylemesin. Felaketi büyük bir acıydı. Geçen hafta halen daha mahkemesi sürerken yine bir erteleme yine bir karar yok. Biz kim suçluysa bir an önce kimin cezasını çekmesi gerekiyorsa çekmesini istiyoruz. Bu dosyanın uzun vadede kalmasını istemiyoruz. Konfeserasyon olarak takipçisiyiz. Takipçisi olmaya da devam edeceğiz. 10 yılda aşsa 15 yılda aşsa takipçisiyiz” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.