DOLAR32,3245% 0.21
EURO35,1555% 0.02
STERLIN41,0370% 0.02
FRANG35,7849% 0.18
ALTIN2.300,19% 0,99
BITCOIN2.288.589-0.332

KORUYUCU AİLELER ŞENLİKTE BULUŞTU

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca altıncısı düzenlenen Koruyucu Aile Şenliği, bu yıl Manisa’da yapıldı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
KORUYUCU AİLELER ŞENLİKTE BULUŞTU

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca altıncısı düzenlenen Koruyucu Aile Şenliği, bu yıl Manisa’da yapıldı. 52 kentten yaklaşık 250 çocuk, koruyucu aileleriyle birlikte şenliğe katıldı. Bazıları Suriyeli bir bebeğe, bazıları ise engelli çocuklara umut olan aileler, herkesin koruyucu aile olmasını istedi. Şenlikte çocuklara ve ailelere şifalı mesir macunu saçıldı.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruyucu aile uygulaması özendirmek için uygulanan Koruyucu Aileler Şenliği’nin altıncısı, bu yıl Manisa’da yapıldı. Türkiye’nin 52 ilinden yaklaşık 250 çocuk, koruyucu aileleriyle birlikte Manisa’da buluştu. Cumhuriyet Meydanı’nda Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla şenlik başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan ve 52 ilden koruyucu aileler ve çocuklar kortej yürüyüşü yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp Sultan Cami’nde son bulan yürüyüşe mehter takımı, palyaçolar ve gösteri ekipleri de eşlik etti.

BU KEZ ÇOCUKLAR İÇİN SAÇILDI

Hafsa Sultan’ın vasiyetiyle her yıl Sultan Cami’nin kubbe ve minarelerinden saçımı yapılan şifalı mesir macunu, bu kez koruyucu aileler ve çocuklar için saçıldı. Mesir macununun tanıtımı yapıldıktan sonra saçılan macunu kapmak isteyen aileler ve çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

4 BİN 800 ÇOCUK KORUYUCU AİLEDE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, her yıl farklı bir şehirde bu şenliği yaptıklarını belirterek, Manisa’nın koruyucu aile açısından örnek bir il olduğunu söyledi. Bakan Yardımcısı Ersoy, “Manisa’da 126 çocuğumuz, 96 koruyucu ailenin yanında. Bu çok önemli bir rakam. Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin 800 çocuğumuz, yaklaşık 4 bin aile yanında, koruyucu aile hizmetinden faydalanıyor. Ümit ederiz ki çocuklarımızı yuvalarda, sevgi evlerinde barındırmaktan daha çok aile yanında, o ailenin sıcaklığını alarak yetişmelerini ve daha sağlıklı yetişmelerini sağlayacak olan bu uygulamamız her geçen gün daha da yaygınlaşır” dedi.

MARDİNLİ AİLE SURİYELİ BEBEĞİN KORUYUCUSU

Koruyucu ailelerden bır kız çocuğu bulunan Mardinli Cesur Atayoğlu ve Deniz Atayoğlu çifti, doğumdan sonra annesini yitiren bir bebeği sahiplendiklerini söyledi. Bugün 15 aylık olan bebeğe Ali Bahtiyar ismini verdiği belirten çift, “Suriyeli bir bebeğe koruyucu aile olduk. Yuvada kalıyordu, tesadüf üzerine tanıştık. 8 aydır bizimle birlikte. Herkesin bu şekilde duyarlı olmasını istiyoruz. Bir çocuğun yuvaya sahip olmasını sağlamak çok güzel. Onun da topluma faydalı bir çocuk olmasını istiyoruz. Evimize neşe kaynağı oldu. Artık bir yaşına geldi” dedi.

“KORUYUCU AİLE OLUN”

Şenliğe katılan diğer aileler de, kimsesiz çocuklara koruyucu aile olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Burdur’dan eşi Ali Rıza Çetin ile birlikte gelen Atiye Çetin de, 6 yaşındaki kız çocuğuna üç yıl önce koruyucu aile olduklarını söyledi. Atiye Çetin, “Çok güzel bir duygu. Onu çok seviyoruz. Kızım da çok mutlu” dedi. Koruyucu anne Tuğba Aydoğdu da, “Celal ile birlikte üç çocuğumuz oluyor. 7 aydır koruyucu aileyiz. Kendi çocuğumuzdan ayırt etmiyoruz. Herkesin koruyucu aile olmasını istiyoruz” diye konuştu. Manisa’da yaşayan Ayşe Koç, 7 yaşındaki Ceylan ile birlikte çok mutlu olduklarını belirterek, “Ceylan şimdi 7 yaşında. Bizim çocuğumuz olmadı. Ceylan’ı kızımız olarak aldık. Koruyucu aile olmalarını öneriyoruz. Duygusu çok güzel. 8 aydır birlikteyiz” dedi. Koruyucu anne Şemziya Gönay da, 1 yıldan bu yana koruyucu aile olduğunu belirterek, “Büşra geçen yıldan beri bende. Bir tohum atıyorsun toprağa. Onun meyvesini bekliyorum. Ektik fidanımızı bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP