DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BIS'te tek sayaç krizi büyüyor

Hizmet ve çalışmaları incelemek üzere Soma’da temaslarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahalle muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
BIS'te tek sayaç krizi büyüyor

Hizmet ve çalışmaları incelemek üzere Soma’da temaslarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahalle muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Toplantıda Bölgesel Isıtma Sistemi abonesi olan binalara sadece tek saat konulmasının huzursuzluklara ve anlaşmazlıklara neden olduğunu belirten muhtarlar buna çözüm istedi. Başkan Ergün ise herşeyin kanunlara uygun bir şekilde yapıldığını belirterek bu sıkıntıyı görmezden geldi. 
ÖRNEKLERİ VAR
Mahalle muhtarları bu sistemin benzerlik açısından örneklerinin bulunduğunu oralarda her daireye ayrı ayrı okuma saati konulduğunu Soma’da da bu şekilde olması gerektiğini belirtselerde aynı şekilde Bölgesel Isıtma Sistemi’nden Sorumlu Daire Müdürü Halis Satılmış aynı Başkan Ergün ile aynı şekilde bu sistemin kanuni açıdan tüm sorumuluklarını yerine getirdiğini kaydetti. 
VATANDAŞLARDAN YOĞUN TEPKİ VAR
Öte yandan bölge ısıtma sistemine abone olan ve sistemi aktif olarak kullanan vatandaşlar bu sıkıntıya çözüm bulunmazsa insanların birbirlerine gireceğini kaydetti. Vatandaşlar, “Örneğin 5 katlı binaya tek sayaç konulmuş herkes paralarını toplayıp tek kişiye veriyor. Tek kişi gidip sistemin faturasını ödüyor. Ödeyenlerde sıkıntı yok ancak ödemeyenlerde var. 5 dairede bir kişi ödemeyince diğerleri tepki gösteriyor. İnsanlar birbirlerine girecek.” diyerek abone olan her konuta ayrı sayaç takılması konusunda ilgilileri göreve davet etti. 
Soma’ya yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlatan Başkan Ergün, ‘Hizmetin siyaseti olmaz’ ilkesiyle hareket ettiklerini ve her yere eşit hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma temasları kapsamında Bölgesel Isıtma Sistemleri hizmet binasında mahalle muhtarlarıyla buluştu. Toplantı öncesi Bölgesel Isıtma Sistemleri Merkezi’nde incelemelerde bulunan Başkan Ergün, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Halis Satılmış ve teknik ekipten sistemle ilgili bilgi aldı. Öğle yemeğinin ardından muhtarlara seslenen Başkan Ergün, “Soma’da bugüne kadar 152 kilometre asfalt yaptık. 202 bin metrekare de parke taşı döşedik. Soma’ya en büyük yatırımımız Bölgesel Isıtma dediğimiz Soma Belediyesinin başlattığı ve bizim devraldığımız yatırım şu ana kadar 52 milyon TL’yi buldu. Bu yatırımı bugün Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma’ya intikal ettiriyor. Tabi vatandaş üzülüyor. Çünkü sokaklar, kaldırımlar kazılıyor. Biz Manisa Belediyesi döneminde 57 mahallede benzer çalışmayı yaptık ve vatandaşlarımıza yaşanabilir yerler oluşturduk. Soma’da da bu çalışmalar bitecek. İnşallah yılsonuna kadar abone hedefimizi 15 bin olarak belirledik. Bütün mahallelerin sokakların projeleri bitmiş durumda” dedi.

Soma’nın Hava Kalitesi Düzeliyor
İstasyon Mahallesi sakinlerinin de ısıtma sistemlerini talep ettiğini anlatan Başkan Ergün, “İstasyon Mahallesi’nde meydan ve park düzenlemelerini inceledik. Oradaki vatandaşlarımızın da Bölgesel Isıtma’dan faydalanma talepleri var. Tabi ki Soma için en önemli faktörlerden bir tanesi, kömürden dolayı yaşanan hava kirliliği. İnşallah yapımı tamamlanan sokak ve mahallelerde hava sirkülasyonunun çok iyi değerlere döndüğü bilgisini aldık. O açıdan bu yatırımı bir an önce bitirilmesini hedefliyoruz. İşi biten mahallelerde hemen üst yapı çalışması yaparak, yeni bir Soma’yı inşa ediyoruz” dedi.

Prestij Caddeleri İle Bambaşka Bir Soma
İlçede devam eden çalışmalarla ilgili bilgi de veren Başkan Ergün, şunları söyledi; “İl genelinde 130 mahalle MASKİ programına alındı. Önümüzdeki 1 ay içinde projeleri bize gelecek ve safha safha ihalelerine çıkacağız. 3 milyon metrekare parke taşı kaplaması da bunun içinde. 170-180 milyon liralık bir yatırım söz konusu. Bu hizmetlerimizi inşallah 2018’e kadar tamamlayacağız. Bu 130 mahalleden 8’i de Soma mahallesi olarak programa alındı. Dere ıslahı ve taşkın proje çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 2 kilometrelik çalışmasını başlattığımız Atatürk Caddesi’nde prestij çalışmamız var. Bitince ilçemiz güzel bir prestij caddesine kavuşmuş olacak.”

Başkan Ergün’den Eşit Hizmet Vurgusu
Çarşı içindeki ana caddelere de sıranın geleceğini vurgulayan Başkan Ergün, “İlçe belediyesi ile büyükşehir belediyesi arasında paylaşılmış cadde ve sokaklar var. Onların da olurlarını alarak bu çalışmaları yapma niyetindeyiz. Mezbaha ihtiyacı vardı. Sağlık Bakanlığı kurallarına uygun olmadığı için mevcut mezbahanın kapanması gündeme gelmişti. Kriterlere uygun mezbaha inşaa ederek, bugün hizmete açacağız. Biz işimize bakıyoruz. Daha çok projeyi Soma’mıza kazandırmaya, 1 milyon 400 binlik Manisa nüfusuna hizmet vermeye çalışıyoruz. Sahada her zaman sıkıntı olacaktır. Ama işi siyasi noktaya taşıdıklarında bu bizi üzüyor. Ben sadece kendi partimden oy almadım. Diğer partilerden de oy aldım. Bu bilinçle her yere eşit şekilde hizmet götürme niyetindeyiz. Seçildiğimiz ilk gün parti rozetimizi bir kenara bıraktık ve böyle çalışmaya başlattık” diye konuştu.

Soma İstasyon Mahallesi’ne Modern Meydan
MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi’nde çalışmaları başlatılan meydan projesinde incelemelerde bulundu. Mahallenin modern bir meydana kavuşacağını belirten Başkan Ergün, Soma’da birçok hizmeti hızla hayata geçirdiklerini söyledi.
Hafta sonu programını Soma’ya ayıran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Evciler Mahalle ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları başlatılan Soma İstasyon Mahallesi Meydan Projesi’nde incelemelerde bulundu. Meydanda bulunan kıraathanelerdeki vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Ergün’e vatandaşlar, meydan projesi nedeniyle teşekkür etti. Mahalle kıraathanesinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Ergün, meydan projesini hızla tamamlamayı hedeflediklerini, çalışmanın tamamlanmasıyla mahallenin modern bir meydana kavuşmuş olacağını söyledi.

“Projemizi vatandaşımızı düşünerek hayata geçirdik”
Soma İstasyon Mahallesi Meydan Düzenleme Projesinin detayları hakkında vatandaşları bilgilendiren Başkan Ergün, “İçerisinde çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, dinlenme alanlar olan aynı zamanda süs havuzu ve ışık gösterileriyle modern bir görünüme sahip olan proje, Somalı vatandaşlarımız düşünülerek oluşturuldu. Hali hazırdaki Atatürk Anıtı’nın çevresinin de toplanma alanı olarak düşündük. 2 bin 500 metrekarelik alanda 20 araçlık park yeri ve duraklama alanı da oluşturuldu. İnşallah açılışını da hep birlikte yapmak nasip olur. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Ergün Hasan Ergene İle Bir Araya Geldi
İstasyon Mahallesi ziyaretinin ardından Cuma namazını kılmak üzere Soma Ulucami’ye geçen Başkan Ergün, burada Cuma namazı öncesi Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile bir araya geldi. Başkan Ergün’ü Soma’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Ergene, çalışmalarıyla ilgili Başkan Ergün’e bilgi verdi. Amaçlarının vatandaşlara hizmet olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, hem Soma Belediyesinin hem de Manisa Büyükşehir Belediyesinin bu düşünceyle çalıştığını söyledi. Başkan Ergün, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile müşterek projeler ve diğer hizmetlerle ilgili de görüş alışverişinde bulundu.

Bölgesel Isıtmaya 52 Milyon TL
MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma programını ilçeye bağlı Evciler Mahallesi ile başlattı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü çalışmalarıyla Evciler Mahallesi’nin altyapı ve üstyapı sorunu kalmadığını belirten Başkan Ergün, “Yaklaşık 6 bin 400 metre içme suyu hattı, 2 bin 500 metre de kanalizasyon hattı çalışması gerçekleştirildi. Bunun ardından 24 bin metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirildi” dedi.
İlçe ilçe, mahalle mahalle gezerek Manisa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını yerinde inceleyen ve vatandaşlara proje ve hizmetleri anlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hafta sonu programını Soma ilçesine ayırdı. Başkan Ergün, Soma programını ilçeye bağlı Evciler Mahallesi ile başlattı. Başkan Ergün’e ilçe ziyaretinde Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir ve MASKİ daire başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Yıldırım ile meclis üyeleri eşlik etti.
Evciler Mahallesi’ne girişiyle birlikte mahalle sakinleri tarafından ilgiyle karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahalle meydanında vatandaşlara hizmetleri anlattı. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından mahallenin altyapısı ile ilgili önemli çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Ergün, “Yaklaşık 6 bin 400 metre içme suyu hattı, 2 bin 500 metre de kanalizasyon hattı çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca içme suyu deposu da yenileniyor. Su basıncını yükseltmek ve kesintilerin önüne geçmek için de hidrofor sistemi de yapıyoruz” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı çalışmalarının akabinde hızla üst yapı çalışmalarına başladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bu çalışmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hemen parke taşı döşeme çalışması yaptık. Yaklaşık 24 bin metrekare parke taşı döşemesiyle mahallemiz güzel bir görünüm kazandı. Tüm mahallelerimizde en az bir çalışmamız var. Geride kalan 2 yılda 2 bin 863 kilometre asfalt, 1 milyon 800 bin metrekare parke taşı döşeme çalışmalarımız ortada. Toplu ulaşımda da güzel bir dönüşüm içindeyiz. Dün de ilçeler arası ulaşımda hizmet verecek araçlarımızın teslim törenini yaptık” diye konuştu.
Soma Bölgesel Isıtma Sistemi’nde çalışmaların hızla devam ettiğini ve abone sayısının 5 bini geçtiğini de hatırlatan Başkan Ergün, “Soma’nın havasını temizleyecek, kendi kaynaklarıyla vatandaşımızın ısınmasını sağlayacak çok önemli bir proje Bölgesel Isıtma Sistemleri. Bu bilinçle hareket ettik ve bugüne kadar 52 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yaptık. Tüm hanelere ulaşma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
“7/24 görev başındayız”
Vatandaşların sorularını da yanıtlayan ve sohbet havasında geçen ziyarette hayata geçecek diğer projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Ergün, günü kurtaran projeler yerine vatandaşların gerçekten ihtiyacı olan projeleri hayata geçirmenin çabası içinde olduklarını vurguladı. Soma’da yeni mezbahayı tamamladıklarını ve açılışını yapacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, kasap esnafının yeni mezbahayla rahat bir nefes alacağını söyledi. Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün tüm ekipleriyle sahada olduğunu belirten Başkan Ergün, vatandaşın mağdur olmaması için 7/24 görev başında olduklarının altını çizdi.
Vatandaşların Taleplerini Dinledi
Mahalle ziyaretinde kadınlarla da bir araya gelen Başkan Ergün, kadınlara şal hediye etti, taleplerini dinledi. Mahalle Muhtarının istinat duvarı ve aşeviyle ilgili taleplerini de dinleyen Başkan Ergün, taleplerin incelenmesi talimatını verdi.

YORUM YAP