DOLAR32,3432% 0.18
EURO35,1286% -0.17
STERLIN41,0568% -0.21
FRANG36,4327% 0.18
ALTIN2.237,97% -0,25
BITCOIN2.123.733-6.318

Beyce ve Yırca’ya Köy Yaşam Merkezi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Beyce ve Yırca’ya Köy Yaşam Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm il ve ilçelerde kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle o köye ait ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, zeka oyunları, doğa, bilim, sportif faaliyetler ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara “Köy Yaşam Merkezlerine” dönüştürülerek, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor. Soma’da da bakanlığın talimatları doğrultusunda; Beyce ve Yırca Mahallelerimizde Köy Yaşam Merkezlerimiz kuruldu.
YIRCA KÖY YAŞAM MERKEZİ
Soma’ya 5 km uzaklıkta Yırca mahallesinde bulunan 2 derslikli okul 4 sene önce öğrenci azlığı nedeni ile kapanmış, şimdilerde ise bakanlık talimatı ile yeniden açılmıştır. Tüm tadilat ve onarımları biten okulun elektrik panelleri ile kendi elektriğini üreterek okul ihtiyaçları çerçevesinde üretilen enerji kullanılmaktadır.
BEYCE KÖY YAŞAM MERKEZİ
Soma’ya 7 km uzaklıkta Beyce Mahallesinde bulunan 2 derslikli okulun tadilat ve onarım işleri bitmiştir. 1 derslik halk eğitim merkezi tarafından 1 dersliği ilkokul olarak kullanılmaktadır.
Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Çakmak ve Şube Müdürü Ali Kazak köy yaşam merkezlerini ziyaret ederek, kayaşehir escort öğrencilere voleybol topu armağan ederek, beraber top oynadılar. Çakmak, öğretmen ve öğrencilere derslerinde kolaylıklar diledi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.