DOLAR32,3139% 0.19
EURO35,0759% -0.17
STERLIN40,8778% -0.36
FRANG35,6748% -0.11
ALTIN2.277,70% 0,01
BITCOIN2.290.4091.291

AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Ahilik Haftası nedeniyle Soma Mesleki Eğitim Merkezi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile program gerçekleştirdi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Ahilik Haftası nedeniyle Soma Mesleki Eğitim Merkezi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile program gerçekleştirdi. Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Esnaf Odası Başkanı Ali Ayan, Eğitim Merkezi Müdürü Haluk Yılmaz ve esnaflar katıldı. 
Programın açılış konuşmasını yapan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Haluk Yılmaz, “Daima iyiyi, doğruyu, hakkı ve adaleti benimsemiş olan kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi değerlere özünde toplayan Ahilik, özet olarak ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat modelidir. Ortaya koyduğu temel ilkelerle, toplumun tüm kesimlerini kaynaştıran, bütünleştiren ve millet olma bilincini anadolu topraklarına yayan güçlü bir düşünce sistemidir.” dedi. 
 Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan ise ,”Dostluk ve hoşgörünün insan sevgisiyle birleştirdiği bir yaşam felsefesi olan Ahilik, çok iyi uygulandığı günlerde insan ahlakını doğruluğu, dürüstlüğü, haramdan uzaklaşmayı birlikte çalışma ve paylaşmayı şiar edinen ve bunu toplumun bütün kesimlerine yayan ve yaşatan bir hayat felsefesi olmuştur.” dedi. 
Konuşmaların ardından Mesleki Eğitim Merkezi’nde yıl içersinde belge almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri protokol tarafından takdim edildi. Yılın Ahisi seçilen Soma’nın sevilen esnaflarından Nail Usta’ya ahilik cübbesinin giydirilmesi sonrasında katılanlara ikramda bulunuldu. 

YORUM YAP