DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yula, “SAADET Partisi olarak “Hak Temelli Yönetim” anlayışını getiriyoruz”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yula, “SAADET Partisi olarak “Hak Temelli Yönetim” anlayışını getiriyoruz”

Saadet Partisi Soma Belediye Başkan Adayı Veysel Karani YULA çat kapı ziyaretleriyle çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Yula Yaptığı ziyaretler de öncelikle çıktığımız bu yolda sevenlerimizden ve halkımızdan dua istiyoruz diyerek bir açıklamada bulundu.
Son yıllarda, mahallî idarelerin yapısı ve sorumluluk alanları, ülkemizin dinamikleriyle paralel bir dönüşüm geçirmiştir. 2000’lerin başlarından itibaren mevzuattaki değişikliklerle belediyelerin yetkileri art¬mış, yeni hizmet alanları ve idari yapılanma gelişmiştir. Örneğin, 1980 sonrası gelişen iki kademeli büyükşehir belediye sistemi ile belediyelerin yetki alanları, 2000 sonrası düzenlemeler neticesinde il idari sınırlarına kadar genişlemiştir. Böylece 30 büyükşehir belediyesinde kırsal ve kentsel bölgeleri kapsayacak şekilde entegre bir hizmet ağı ortaya çıkmıştır. Buna rağmen mevzuat ne kadar değişirse değişsin esaslı bir yönetim anlayışı olmadan ve kurumsal kapasite inşa edilmeden yeni yapılanmanın işlevsel olması söz konusu olamaz.
Belediyemizdeki işlevsizlik kentsel hizmetleri aksatmakta, vatandaşlarımızın hizmetlere erişimini kısıtlamakta ve hem bireysel hem de kentsel manada hakkı olanı alamamasına sebep olmaktadır. İşte bu noktada SAADET Partisi olarak “Hak Temelli Yönetim” anlayışını getiriyoruz.
“Hak Temelli Yönetim” anlayışımız, yerel yönetimlerde adalet ve şeffaflığı esas alarak halkın ihtiyaçlarına karşı ‘‘hak’’ duyarlılığı temelinde hareket etmeyi getirecektir. SAADET Partisi olarak bu anlayışı benimseyerek bele¬diyemizin yönetiminde ve hizmet sunumunda yeni bir çağ açıyoruz. Belediyemiz sadece hizmet üreten ku¬rum olmaktan çıkıp, halkın aktif katılımıyla şekille¬nen, halkın ihtiyaçlarına öncelik veren, halkın huzurunu artıran ve nihayetinde haklıya hakkını hakkınca veren dinamik yapı hâline gelecektir.
Bu bağlamda, SAADET Partisi olarak, yerel yönetimdeki dönüşüm sürecini, kapsamlı ve entegre bir yakla¬şımla ele alıyoruz. Soma Belediyemizin etkin ve uyumlu çalışması, kırsal ve kentsel alanların dengeli gelişimi, ilçemiz vatandaşlarıyla bü¬tünleşmesi için yola çıktık.
Soma Belediye yönetiminin İnşallah bu dönüşüm sürecinde Milli Gö¬rüş belediyeciliğinin hak temelli yaklaşımıyla öncü bir rol üstlenmekte, doğru yönetimi ve adil düzeni yerel yönetimlerin her kademesine taşımaktadır. Soma’da umudun kaynağı olarak hak temelli yönetimle hal¬kımıza hizmet etmeye ve Soma’nın her köşesinde bu yönetim anlayışını hayata geçirmeye kararlıyız.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.