DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SOMA’DAKİ 1600 DEPREMZEDE İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA Son Gün 17 Mart

Ülkemizi derinden üzen asrın felaketinin ardından yaralar halen sarılmaya devam ederken yaklaşan seçimler için depremzedeler adına yapılacak kolaylıklar belirlendi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
SOMA’DAKİ 1600 DEPREMZEDE İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA Son Gün 17 Mart

Ülkemizi derinden üzen asrın felaketinin ardından yaralar halen sarılmaya devam ederken yaklaşan seçimler için depremzedeler adına yapılacak kolayıklar belirlendi. 17 mart tarihine kadar nüfus müdürlüklerinde yapılacak işlemler bu tarihten sonra seçim müdürlükleri kanalı ile yapılacak.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde oy kullanmak isteyen depremzede vatandaşlarımız Soma ilçe Nüfus Müdürlüğüne 17 mart tarihine kadar müracaat ederek işlemlerini bir an önce kolaylıkla halledebilir. Soma’da şuan 1600 civarında depremzede bulunuyor.

Konuyla ilgili Soma İlçe Nüfus Müdürü olarak göreve yeni atanan Erdem Orta Basınla bilgilendirme paylaştı. Bilgilendirmede;
14 Mayıs Seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının kullanabilmesi adına afetzede vatandaşlarımız;

• Diğer il veya ilçelerden birine taşınmış ise taşındığı yerdeki adrese (yurt, otel, pansiyon gibi geçici yerlerde dahil),

• Aynı il ya da ilçe içerisinde ikamet adresi dışında başka bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadırkent, huzurevi ve benzeri gibi yerde barınıyor ise bu tür geçici yerlere,
yönelik yapacakları yeni adres beyanını;

• 17 Mart 2023 saat 23.59’a kadar nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra e-Devlet ve Nüfusmatiklerimiz üzerinden yapabilecektir.

• 18 Mart 2023 tarihinden itibaren ise adres beyanına dair işlemler ilçe seçim kurullarının kararı ile yapılacaktır.denildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.