DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SOMA’DA İTTİFAK YOK MUYDU, MHP’NİN OYU NEREDE?

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
SOMA’DA İTTİFAK YOK MUYDU, MHP’NİN OYU NEREDE?

İşte 31 Mart Yerel Seçimlerinde Somalılar en çok bu soruların cevaplarını merak ediyor. 2014 yerel seçimlerinde tek başına 28 bin oy alan Ak Parti 2019’da MHP ile yaptığı Cumhur İttifakı’na rağmen 29 bin 754 oy alabildi. Soru şu MHP’nin 2014’te aldığı 20 bine yakın oya ne oldu? Bu oylar BBP’nin adayı İsmail Hakkı Bakır’a mı gitti? Yoksa Soma’da Ak Parti kendi oyunu mu kaybetti?
Öte yandan Millet İttifakında da aynı sorular geçerli. CHP 2014’te aldığı 15 bin oyun üzerine 5 bin ekleyerek 20 bine çıkardı. İyi Parti’nin Soma’daki oyu 5 bin mi ya da İyi Parti’nin oyları nereye gitti?
İşte bu soruların cevabı önümüzdeki günlerde siyasilerin açıklamalarıyla şekillenmesi bekleniyor.
BELEDİYE 4. DEFA AK PARTİ’DE
31 Mart Yerel Seçimleri geride kaldı. Ak Parti, Soma’da üst üste 4. defa belediyeyi kazanarak zaferini perçinledi. Ancak MHP’nin de desteğini arkasına alarak yüzde 55-60 oranında oy oranı hedefleyen Ak Parti, kendi içinde seçim analizini yaparak sonuçların neden bu denli düşük çıktığının tespit çalışmasını yapması bekleniyor.
SEÇİM TAMAM SIRA VAADLERDE..
Seçimlerin sonuçlanmasıyla coşku had safhaya ulaşırken Ak Parti teşkilatı önünden ve belediye binasının çatısından dakikalarca havai fişek atıldı. Ali Tulup balkon konuşmasında Soma’yı kucaklayıcı mesajlar verdi. Tulup, oy versin ya da vermesin herkesin başkanı olduğunu belirterek artık vaat ettikleri projeleri hayata geçirme çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

YORUM YAP