DOLAR32,3245% 0.21
EURO35,1555% 0.02
STERLIN41,0370% 0.02
FRANG35,7849% 0.18
ALTIN2.300,19% 0,99
BITCOIN2.288.589-0.332

Soma'da hırsızlık yapmışlardı, O hırsızlardan biri Turgutlu'da yakalandı

Soma İlçesi ile Balıkesir arasındaki yol güzergahında bulunan 3 akaryakıt istasyonunun market bölümünden çok sayıda sigara çalan kar maskeli 4 şüpheli’den 1’i Turgutlu ilçesinde jandarma tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Diğer üç şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Soma'da hırsızlık yapmışlardı, O hırsızlardan biri Turgutlu'da yakalandı

Soma- Balıkesir karayolu güzergahı üzerinde bulunan akaryakıt istasyonlarına geçen 2 Haziran gecesi saat 03.00 ile 04.30 saatleri arasında plakasız otomobille gelen maskeli 4 kişi, market bölümündeki görevlilerin uyumasını fırsat bilerek raflardaki çok sayıdaki sigarayı çaldı. 1.5 saat içinde 3 akaryakıt istasyonunun market reyonundan çeşitli markalarda toplam 30 bin liralık sigarayı çaldıkları belirlenen kar maskeli hırsızların, güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği anlaşıldı. Akaryakıt istasyonu görevlilerinin polis ve jandarmaya şikayetçi olduğu şüphelilerin aynı yol güzergahı üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun market reyonuna ise kilitli olan kapısını açamadıkları için giremedikleri yine güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi. Kamera görüntülerinden rahat tavırlarıyla dikkat çeken maskeli hırsızların yakalanması için polis ve jandarma ekipleri çalışma başlattı.

Şüphelilerin 1669 paket sigara, 20 çakmak, 3 parfüm ve kasadaki 30 TL’yi çaldığı Soma’nın Yağcıllı Mahallesi’ndeki Akaryakıt İstasyonu’nun güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelilerin plakası sökülmüş olan Wolkswagen Jetta marka bir otomobille kaçtıklarını belirleyen jandarma, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Bir süre sonra şüpheli otomobilin bir oto kiralama firmasından R.G. tarafından kiralandığı tespit edildi. Üzerinde GPS cihazı takılı olan Manisa plakalı otomobilin Turgutlu İlçesi’nde olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile irtibata geçildi. Jandarma, öğlen saatlerinde Turgutlu ilçe merkezinde aracı durdurup, R.G.’yi gözaltına aldı. Savcılıktan alınan izinle otomobilde parmak izi incelemesi yapıldı. Parmak izi incelemesi sırasında otomobilde ele geçirilen bir bıçak, bir boru anahtarına el konuldu. R.G.’nin üzerinde de çaldıkları sigaraların satışından elde ettikleri sanılan 6 bin 175 lira 25 kuruş para, çalınanlardan olduğu anlaşılan bir çakmak ve bir USB bellek ele geçirildi. Soma İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edilen R.G., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Jandarma, diğer üç şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Hırsızlık yapılan diğer iki akaryakıt istasyonunun ise Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde olduğu belirtildi.

YORUM YAP