DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SOMA VE KIRKAĞAÇ İTFAİYECİLERİNE SALDIRI

Yayınlanma Tarihi : Google News
SOMA VE KIRKAĞAÇ İTFAİYECİLERİNE SALDIRI

Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Hıdırağa Mahallesi’nde bulunan 2 adet müstakil evde meydana gelen yangın, Büyükşehir Belediyesi Kırkağaç ve Soma itfaiyesinin zamanında müdahalesiyle kontrol altına alındı. 3 dakika içinde yangın mahalline giden itfaiye ekiplerine mahalleli bazı kişilerce saldırı gerçekleşti. İtfaiye aracının kaporta ve kapı bölümlerine vuran saldırganlar, 2 itfaiye personelini de darp etti. Saldırıya uğrayan 2 personelden birinin kaburgasında zedelenmeler oluştuğu belirtilirken, personeller rapor aldı ve olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, itfaiye personeline yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, yaşananları kınadıklarını ifade etti.

Dünya genelinde olaylara en kısa zamanda müdahale etmesi nedeniyle önemli bir rekoru elinde bulunduran Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, hain bir saldırı ile karşılaştı. İl genelinde vatandaşların huzuru ve güveni için 7/24 görev başında olan itfaiye ekiplerine Kırkağaç ilçesinde saldırı gerçekleşti. Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Hıdırağa Mahallesi’nde bulunan 2 adet müstakil evde meydana gelen yangın, Büyükşehir Belediyesi Kırkağaç ve Soma itfaiyesinin zamanında müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Personelin Kaburgasında Zedelenme

Görevlerini tamamlayıp olay yerinde soğutma çalışmaları yapan ekipler, mahalleli bazı art niyetli kişilerin saldırısına uğradı. İtfaiye aracının kapı ve kaporta kısımlarına vuran salırganlar, iki itfaiye personelini de darp etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, itfaiye personeline yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, yaşananları kınadıklarını ifade etti. İnal, “Maalesef kısa sürede müdahale etmemize rağmen itfaiye personelimiz vatandaşlar tarafından darp edildi. Olay yerine 3 dakika içerisinde giden itfaiye ekiplerimiz araçtan iner inmez kendini bilmez bir kaç kişinin saldırısına uğramış. Bazı mahalle sakinleri, saldırganlara “itfaiyecileri rahat bırakın, işini yapsınlar” diyerek engel olmak isteseler de maalesef, saldırının önüne geçememişlerdir. İtfaiye aracımızın da kaportasına ve kapılarına vurulmuş. Saldırıya uğrayan 2 personelimizden bir tanesinin kaburga bölümünde zedelenme var. Diğer arkadaşımızın sopayla omzuna vurulmuş. İkisi de rapor aldı. Tüm bunlara rağmen ekiplerimiz evin içerisine girerek yangını kısa zamanda söndürmeyi başardı. Olayla ilgili yargı gereğini yapacaktır. İtfaiyemize yapılan saldırı, hepimizi derinden üzmüştür. Araya girerek itfaiye personellerini koruyan duyarlı vatandaşlarımıza da teşekkür ederiz” dedi.

YORUM YAP