DOLAR32,3537% 0.31
EURO35,1307% -0.02
STERLIN41,0809% 0.14
FRANG35,9113% 0.56
ALTIN2.303,33% 1,13
BITCOIN2.292.3402.212

Soma Müzisyenlerinin Tepkisi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Soma Müzisyenlerinin Tepkisi

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle aylarca yapılamayan düğünlerin çıkarılan genelgeyle yeniden yapılabildiğini ancak gelin damat harici oyuna izin verilmemesi nedeniyle düğüncülerin randevularını iptal ettiklerini söyledi.

Soma Kaymakamlığına dilekçe veren Soma’daki müzisyenler, Covid-19 salgını nedeniyle 9 aydan beri iş yapamadıklarını dile getirerek, düğünlerde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak oynanmasını istedi.

Covid-19 Salgını bir çok esnafı mağdur etti. Bunlardan bir tanesi de düğünlerin baş kahramanlarından biri olan müzisyenlerdi. 1 Temmuz’dan itibaren düğün sezonunun açılması ile rahat bir nefes almaya hazırlanan müzisyenler yayınlanan genelge ile büyük bir şok yaşadı. Gelin ve Damat dışında düğüne katılanların oyun oynayamaması nedeni ile vatandaşlar tarafından düğünlerin iptal edildiğini dile getiren Müzisyenler Soma Kaymakamlığına dilekçe vererek şikayetlerini iletti.
En yakın ilçelerden Kırkağaç ve Bergama’da düğünlerin herkesin katılımı ile yapıldığını dile getiren Müzisyenler ‘ 9 Aydan beri çalışamıyoruz. Bazılarımız çocuklara ders veriyordu. Bu süreç onlar için daha erken başladı. Dükkanlarımız kira, stopaj, muhasebe, elektrik, çalışanların ücretlerini aksatmadan ödemek zorundayız. Kırkağaç ve Bergama’da düğünler devam ediyor. Düğün sahipleri kaporalarını geri alıp iptal ediyor. Biz genelde yaz sezonunda çalışıyoruz. Kışın o kadar işlerimiz olmuyor. Yaklaşık 90 düğünlerimiz iptal edildi. 240 bin lira üzerinde zararımız var. Çoluğumuz çocuğumuz var. Hepimiz aile geçindiriyoruz. Talebimiz,
Eski halimize dönelim. Sosyal mesafe korunarak oyunlar düğünler devam etsin. Denetleme yapılıyorsa yapılsın. Ama biz tam kazanacağımız yaz ayında mağdur edilmek istemiyoruz’dediler.

YORUM YAP