DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SOMA KÖMÜRÜ KARABORSAYA DÜŞTÜ

Linyit kömürünün başkenti Soma’da könğr karaborsaya düştü. Dünya genelindeki enerji krizi nedeniyle Soma’da tonu 1500 liraları aşan kömür diğer ülkenin diğer bölgelerinde ise 3 bin liraları buldu.

Yayınlanma Tarihi : Google News
SOMA KÖMÜRÜ KARABORSAYA DÜŞTÜ

Havaların soğuması ile birlikte kömür almak isteyen vatandaşlar piyasada kömür olmadığını var olan kömürün de yüksek fiyatlardan satıldığını ifade ediyorlar.

Soma’da üretilen kömürün birçoğu Türkiye Kömür İşletmeleri(TKİ) nin ülke genelinde yardım kömürü olarak gönderilmesi ve bu yıl okullara da kömür verilmesi yüzünden de piyasaya kömür verilmediği için Somalılar yüksek fiyatlarda kömür almak zorunda kalıyor.

Kömürcü esnafı ve vatandaşlar yardım kömürlerinin daha önceden dağıtımı olsa bu durumdan kimse mağdur olmayacağını bu planlama hatası yüzünden kömür fiyatlarını yüksek olmasına neden olduğunu ifade ediyorlar. Somalı vatandaşlar, Soma’da kömür bulamayan bizler Türkiye’nin diğer yerlerinde nasıl bulacaklar ya da buldukları kömürü ne kadar uçuk fiyatlara alacaklar çok merak ediyoruz diyorlar.

YORUM YAP