Erdinç açıklamasında şu sözlere yer verdi,”Açık lise Açık ortaokul kayıt dönemleri olağan yılda 3 kez yapılmaktadır.
1 Dönem Kayıtları Ağustos ayının sonundan Ekim ayının 2. Haftasına kadar yapılmakta sınav ise Aralık Ayında olmaktadır.
- Dönem kayıtları ise Ocak ayının 2. Haftasında başlayıp şubat ayının 2. Haftasına kadar devam eder 2. Dönem sınavları ise Mart ayının 3 haftasında yapılmaktadır.
- Dönem kayıtları ise nisan ayının 2. Haftasında başlar(11 Nisan) Nisan ayının sonuna kadar devam eder. (29 Nisan) 3. Dönem sınavları ise temmuz ayının ilk haftasında yapılır.
Açık liseden mesleki açık liseye, Açık imam hatip lisesine ve örgün eğitime geçişler 1 kayıt döneminde yapılabilmektedir.
Mesleki Açık lise ve ya açık imam hatip lisesinden açık liseye geçişler ise 1, 2, 3 kayıt dönemlerinde yapılmaktadır.
Soma Maden İş Halk Eğitimi Merkezi olarak 2021-2022 Öğretim Yılı 3. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri 11 Nisan Tarihinde başlamış olup 29 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecektir.
Açık liseye yeni kayıt işlemi 1. Dönem (Ağustos, Eylül), 2. Dönem (Ocak, Şubat) aylarında yapılmaktadır.
Kayıt Yenileme Kılavuzu için tıklayınız.
Açık Ortaokulda Kayıt Yenileme İşlemini kimler yaptırabilir.
1-Açık ortaokula hem yeni kayıt hem de kayıt yenileme işlemleri 11 Nisan 2022 Tarihinde başlamış olup 29 Nisan 2022 Tarihine kadar devam etmektedir.
Eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar ilk kayıt başvurusunda bulunabilir. Öğretim yılındaki tüm dönem kayıtlarında bu tarih esas alınır
1-4. sınıfı bitirenler,
2-İlkokul mezunları,
3-İlköğretim ya da ortaokullarının 5, 6, 7 veya 8. sınıfından ayrılanlar,
4-Ortaokulu dışardan bitirme sınavına başvurup mezun olamayanlar,
5-Yetişkinler II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi olanlar,
6-Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar,
7-Yurt dışında öğrenim görüp en az ilkokul 4. sınıfı bitirenler düzeyinde Denklik Belgesi olanlar, İlk kayıt için başvuru yapabilir.
İlk kayıt başvurusunda istenen belgeler
Tasdikname ve tasdikname Kayıp belgesi ya da diploma veya diploma kayıp belgesinin mutlaka ıslak imzalı ve mühürlü olarak aslı olması gerekmektedir ve belge üzerinde öğrencinin sınıfı ve okuduğu sınıftaki notları mutlaka olmalıdır ayrıca biometrik fotoğraf getirmeli ve bankaya 50 TL para yatırması gerekmektedir.
Açık lise Kayıt Yenileme işlemini kimler yapabilir
1-01Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak olan 3. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrencilerimizden, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi (17) yaşını doldurmuş, on sekiz (18) yaşından gün almış olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir.
2-Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerimizden 30 Haziran 2005 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır.
3-Kayıt yenileme ücretini (50 TL) anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerin açık lise kayıtları 1 gün sonra aktif hale otomatik olarak gelir. Aktif hale gelmeyen öğrenciler en yakın halk eğitimi merkezine müracaat ederek durumunu kontrol ettirebilir.
4-Kayıt döneminde öğrenciler TC numarası ve halk eğitimi merkezinden aldıkları şifre ile sisteme giriş yaparak adres, telefon, sınav yeri bilgilerinde hata varsa ya da değiştirmek isterlerse değiştirebilirler.
5-Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrenciler TC numarası ve şifresi ile sisteme giriş yaparak ders seçimlerini yapabilirler.
6-Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar III. Dönem sınavına katılamaz.
Açık ortaokula devam eden öğrenciler sınavlarda başarılı olma ve mezun olma şartları
Kayıt Yenileme sırasında dönemde seçilen derslerden sınavda 45 ve üzerinde alanlar başarılı sayılır. Ortaokullarda sınıf geçme ise sınıfa atanmış derslerden (Türkçe Matematik, Sosyal bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri ve yabancı dil derslerinden ya 45 ve üzeri almak ya da tüm derslerden sınava girmek şartıyla ders notlarının ortalamasının 45 ve üzerinde olması şartı vardır.
Açık liseye devam eden öğrencilerin sınavda başarılı olma ve mezun olma şartları
1-Derslerden başarılı sayılması için dersten en az 45 alması gerekmektedir.
2-Öğrenim gördüğü toplam dönemin; Yapılacak olan sınavın ilk günü itibarıyla, on yedi yaşını bitirmeyen öğrenciler için en az 8, on yedi yaşını bitiren öğrenciler için ise en az 5 olması,
3-Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması,
4-Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
5-Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.
Soma Maden İş Halk Eğitimi Merkezi 2020-2021 açık lise/açık ortaokul kayıt ve mezuniyet istatistikleri aşağıdaki gibidir.
2020 yılında açık liseye kayıt sayısı 1320 mezun sayısı 633 – açık ortaokula kayıt sayısı 331 mezun sayısı 107
2021 yılında açık liseye kayıt sayısı 615 mezun sayısı 406 – açık ortaokula kayıt sayısı 331 mezun sayısı 33.”