Soma Gençlik Merkezi, yürüttüğü gönüllülük temalı projenin üçüncü aşamasında Bosna Hersek’in Visoko şehrinde uluslararası bir gençlik buluşmasına imza attı.
“Geleceği Gönlüyle Yazanlar” adlı proje kapsamında gerçekleştirilen “Küresel Gönüllülük ve Gönüllülükte İletişim” başlıklı atölye çalışması, Visoko Gençlik Merkezi ev sahipliğinde 24 genç katılımcı ve 4 Gençlik Merkezi personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Atölyede gönüllülüğün evrensel değerleri, kültürlerarası iletişim, çevresel duyarlılık ve aktif vatandaşlık temaları işlendi.
Katılımcılar, doğayla iç içe bir ortamda düzenlenen interaktif oturumlarla gönüllülük faaliyetlerinin küresel etkisini değerlendirme ve kendi fikirlerini paylaşma fırsatı buldu.
👤 Soma Gençlik Merkezi Müdürü Dilek Mert, etkinlikle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Gençlerimizin uluslararası deneyim kazanmasını, farklı kültürlerle bir araya gelerek gönüllülük bilincini geliştirmesini son derece önemsiyoruz.
Visoko’daki bu buluşma, sadece bir atölye değil, aynı zamanda gençliğin sınır tanımayan enerjisinin bir göstergesidir.
Projemizin üçüncü aşamasını başarıyla tamamlamaktan dolayı gurur duyuyoruz. Tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”
Soma Gençlik Merkezi yetkilileri, projeyle amaçlarının yalnızca yerelde değil, uluslararası düzeyde de gençleri güçlendirmek, gönüllülük kültürünü yaygınlaştırmak ve kültürlerarası diyalogu artırmak olduğunu belirtti.
Projenin ilerleyen aşamalarında çevre, sosyal sorumluluk ve dayanışma temalı çalışmaların devam edeceği bildirildi.
Soma’dan dünyaya uzanan gönüllü eliyle, gençler sınırları birlikte kaldırıyor.
GENEL
7 saat önceGENEL
7 saat önceGENEL
9 saat önceGENEL
10 saat önceGENEL
1 gün önceGENEL
1 gün önceGENEL
2 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.