DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SOMA FATİH MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, İSPANYA’DAN DÖNÜŞTE SOMA TSO’YU ZİYARET ETTİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
SOMA FATİH MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, İSPANYA’DAN DÖNÜŞTE SOMA TSO’YU ZİYARET ETTİ

Soma Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Erasmus + Mesleki Eğitim Programı’ kapsamında İspanya dönüşü, projenin yaygınlaştırma  faaliyeti kapsamında Soma Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Soma Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Öztürk, Müdür Yardımcısı Cihat İzgi ve Avrupa Birliği Projesi İrtibat Koordinatörü Süleyman Solak ile 5 öğrencinin katıldığı ziyarette Soma TSO Meclis Başkanı Nüvit Iğnak ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Analı hazır bulundu.
Soma Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansın yürüttüğü Erasmus + Mesleki Eğitimi Programı, Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında kabul edilen, 2018 yılı Teklif Çağrısı döneminde sunulan 2018-1-TR01-KA102-052006 Proje Nolu “Gümrük ve Lojistik Sahalarındaki Operasyonların Avrupa´da Öğrenilmesi” projesi kapsamında 17 Şubat 2019 ile 03 Mart 2019 tarihleri arasında İspanya´da proje faaliyeti yapıldı.
Soma TSO ile ‘Kardeş Kurum’ olan Soma Fatih Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, projeye, 5 Öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen ile katılmış, İspanya´nın Bilbao şehrinde yer alan Bilbao Limanında 2 hafta süreyle staj faaliyeti şeklinde gerçekleşmiştir.
Okul Müdürü Murat Öztürk projenin, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 22.140 Avro hibe desteği kazandığını, İspanya akışının başarıyla tamamlandığını ifade etti. Öğrencilerin de proje faaliyeti hakkında bilgi verdiği ziyarette, AB Projelerinin uygulanışı hakkında görüşmeler oldu.
Soma TSO Meclis Başkanı Nüvit Iğnak ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Analı, bu güzel çalışmaların ilçemiz özelinde gerçekleşmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.  Proje kazanımlarının üzerinde konuşulduğu yaygınlaştırma faaliyeti iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

YORUM YAP