DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

SEVİNDİREN HABER GELDİ ÜRETİM, KAMU ELİYLE YÜRÜTÜLECEK

İşçilerin dayanışması sonuç verdi. Kamu işçilerinin eylemi sonrasında Sarıkaya açık ocağın kamu eliyle üretime devam edeceği sözü verildi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
SEVİNDİREN HABER GELDİ ÜRETİM, KAMU ELİYLE YÜRÜTÜLECEK

Sarıkaya açık ocak Maden İşletmesinin özelleştirileceğini duyumları üzerine ayaklanan kamu İşçileri arkalarına aldıkları Maden İş Sendikası Kamu Şubesi ile önceki gün Ege Linyitleri İşletmesi önüne kadar sloganlarla yürümüş ve oturma eylemi başlatmıştı. Eylemin aynı günü akşam üzeri Maden İş Sendikası yöneticileriyle Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ile görüşme gerçekleştirdikten sonra sevindiren haber geldi. Sarıkaya açık ocak İşletmesinin kamu eliyle yürütüleceği sözü verildi.Ege Linyitleri İşletmesi önünde bekleyen işçilere ise müjdeyi Maden İş Sendikası Genel Merkez Genel Sekreteri Tamer Küçükgençay ile Maden İş Sendikası SOMA Şube Başkanı Şevket Şahin verdi.

İlk olarak konuşan Tamer Küçükgençay, “Dün akşam almış olduğumuz bir haberle Soma’ya geldik. Soma’ya gelme nedenimiz Sarıkaya’da bulunan açık ocak işletmemizin 650 bin ton kömürün 3 buçuk milyon ton dekabajla birklikte ihaleye verilmesiydi. ELİ biliyosunuz ki ELİ Soma için TKİ için çok önemli bir kurumdur.Somalıların kamuya girebilme hayallerini yaşattığı artı eski makinalarla arkadaşlarımızın fedakarlıkta çalıştığı ve açık ocak üretimini gerçekleştirdiği bi yer.Kaldıki elimizde de 3 tane işyerimiz kaldı Deniş Eynez ve Sarıkaya dediğimiz yer.Yaklaşık kamu eliyle 2 yıl üretim kapasitemiz var ve kendi şartlarımızlada bunu yapabilecek durumdayız.Böyleyken bunun başka bir firmaya verilmesinde sıkıntı yaşadık.Bunuda istemedik.Genel merkez olarak bizde akşam duyduğumuzdan beri olayın takipçisi olduk. Ben burada şimdi olayın çözülmüş anına denk geldiniz.Şube sabah 7.30 da bir eylem başlattı kararlı bir şekilde öğleye yakın oturma eylemlerimiz başlamıştı, TKİ Müdürümüzle görüştük,valimizle görüştük,kaymakamımızla görüştük ve ben burda artık teşekkür olayına geçmek istiyorum.TKİ’nin çok istediği bir olay olmadığına düşünüyorum TKİ müdürümüzün emeğiyle tekrar kamueliyle Sarıkaya’da üretilmesi haberini aldık ve eylemi de sonlandırdık ona ayriyetten teşekkür ediyorum Genel Başkanımız Nurettin Akçul ve Genel Merkez Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum.Genel Başkanımızın emeği çoktur. baya bir telefon trafiği ve ziyaretler gerçekleştirmiştir bu olayla ilgili ve burdaki Kaymakam Beyimize,yerel halka, şubemize ve burda gelip tek tek eyleme katılan ilçe arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Birliğin ne demek olduğunu tekrar gösterdiler.Soma kamuoyuna da,basın mensuplarına da ayrıyeten madeniş adına teşekkür ediyorum sağolun var olun.”dedi.

Ardından Şevket Şahin ise şu ifadelere yer verdi,”Bu zafer başta sizin arkadaşlar.Bu konuya sabahtan beri emeği geçenler var TKİ Genel Müdürü,Enerji Bakanımız konuya vakıf yaklaştı sağolsun toplantı şimdi bitti toplantı biter bitmezde indik aşağıya.Bu zaferi biz artık geçmişi konuşmuyoruz keşke önceden şunu yapsaydık bunu yapsaydıkı geçtik.Bu saatten sonra inşallah hep beraber bu birlikteliği her yerde görürüz her yere yansıtırız inşallah sendika şubemizede yansıtırız.Birlik olmanın ne olduğunu hep berbaer gördük.Ben burda emeği geçen TKİ müdürümüzden enerji bakanımıza,Sayın valimizden sayın kaymakamımıza genel başkanımızından genel merkez yönetimi sayın genel sekreterimiz Tamer Küçükgençay’a,bize fedakarca bizler için burda karşılıklı diyaloglarla olgunlıkla bizi karşılayan onlarda kendi görevlerini yaptılar.Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere Sayın Çevik Kuvvet Müdürümüze ve diğer tüm Manisa’dan gelen arkadaşlarımız başımızın üzerinde yeriniz var.Biz kamu personeliyiz kamu terbiyesiyle yetiştik kamunun devletin ne olduğunu en iyi bizler biliyoruz yıllardır bu madende emek sarfettik alın teri döktük Allah’a şükür kimsenin burnu kanamadan bu eylemde bitti. Ama zafer direnen işçilerin olucak diye yola çıktık ve direndik kazandık hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımız Fatih Akkaya’ya da bidaha huzurunuzda teşekkür ediyorum.Olumsuz bişey olduğunda yine hep beraber yapılması gereken neyse sizlerle beraber sizlerin kararıyla ben her zaman önünüzdeyim bunu böyle bilin.”

YORUM YAP