DOLAR32,3537% 0.31
EURO35,1307% -0.02
STERLIN41,0809% 0.14
FRANG35,9113% 0.56
ALTIN2.303,33% 1,13
BITCOIN2.292.3402.212

MANİSALI ÖĞRENCİLER İZMİR’DE SAHNEYE ÇIKTI, SOMA FEN LİSESİ DE YER ALIYOR

Dünyanın en uzun soluklu ve en büyük gençlik organizasyonu, “fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması”nın eleme heyecanı, toplam 199 okuldan 1052 öğrencinin sahne aldığı İzmir elemeleriyle sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
MANİSALI ÖĞRENCİLER İZMİR’DE SAHNEYE ÇIKTI, SOMA FEN LİSESİ DE YER ALIYOR

Dünyanın en uzun soluklu ve en büyük gençlik organizasyonu, “fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması”nın eleme heyecanı, toplam 199 okuldan 1052 öğrencinin sahne aldığı İzmir elemeleriyle sona erdi.

 

Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren Serhat Hacıpaşalıoğlu ve End Productions; fizy sponsorluğunda gerçekleşen yarışmanın 21. yılında, yeni başarılara imza atmaya devam ediyor.

 

İzmir elemelerinde Manisa’yı; Soma Fen Lisesi, Manisa Güzel Sanatlar Lisesi, Özel İzmir Tatış Koleji Anadolu ve Fen Lisesi, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Manisa Fen Lisesi, Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi, Soma Anadolu Lisesi, Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi, Kula Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi, Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi, Salihli Bil Koleji, Özel Salihli Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Anadolu Lisesi, Salihli Anadolu Lisesi olmak üzere tam 16 lise temsil etti.

 

Geçtiğimiz hafta sonu İzmir Arena’da gerçekleşen ve 21 ilden 199 okulun sahne aldığı elemelerde; Manisalı öğrenciler, finale kalmak için kıyasıya yarıştı.

 

1052 öğrencinin sahne aldığı İzmir elemelerinde Manisa’nın yanı sıra; Adana, Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Muğla, Sakarya ve Uşak’tan gelen öğrenciler 2 gün boyunca hem yarıştı hem de keyifli anlar yaşadı.

 

Sıra Finalistlerin Belli Olmasında!

 

Liseli müzisyenlerin, finale kalmak için bütün hünerlerini sergilediği yarışmanın; İstanbul, Ankara ve son olarak İzmir’de yapılan elemelerinden sonra sıra, ön jürinin performans değerlendirmesine geldi. Türkiye’nin en önemli müzisyen ve sanatçıları, elemelerde profesyonel olarak video kaydına alınan okulları izledikten sonra, finale kalan okulları belirleyecek.Ayrıca; bu yıl jürinin seçtiği finalistlere ilave olarak, fizy uygulaması üzerinden seçilen 6 finalist daha eklenecek.

 

İzmir Elemelerinin Performansları fizy’de!

 

Müzik aşkıyla yanıp tutuşan gençler, gerçek müzik deneyimini bu sene fizy ile yaşamaya başladı. fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması’nın İzmir elemelerinde yer alan 199 performansın videosu, fizy uygulaması üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak. Videolara eklenen “beğen” özelliğiyle de internet oylaması yapılacak. Ayrıca; aday grupların destekçileri, sevdikleri performansları fizy üzerinden paylaşarak milyonlara ulaştırma fırsatını yakalayacak.

 

HAYALLERİ SÜSLEYEN ÖDÜLLER

 

‘’fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması” için 81 ildeki 8.000 liseli yarışmacıyı, birbirinden değerli ödüller bekliyor. End Productions tarafından, 21 yıldır başarı ile organize edilen yarışmanın ödülleri arasında; fizy’den cazip para ödülleri, eğitim sponsoru Okan Üniversitesi tarafından, 3 öğrenciye karşılıksız olarak verilecek eğitim bursu da yer alıyor. Yarışmadaki kategoriler ve ödüller şöyle;

Yarışmanın “İcra” dalında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 10.000 TL

2.lik ödülü: 7.500 TL

3.lük ödülü: 5.000 TL

Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 6.000 TL

2.lik ödülü: 4.000 TL

3.lük ödülü: 2.000 TL

Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:

1.lik ödülü: 3.000 TL

2.lik ödülü: 2.000 TL

3.lük ödülü: 1.000 TL

Okan Üniversitesi’nin eğitim bursları:

%100 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu

%50 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu

%30 Okan Üniversitesi Konservatuvarı Eğitim Bursu.

YORUM YAP