DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Maden İş’te seçimler yapıldı, işte sonuçlar…

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Tek liste gidilen seçimlerde Mevcut Başkan Recep Satır yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Mevcut yönetim kurulu Ünal Şahan, Nazmi Gürleyen, Alaettin Artma yerini korurken Cumhur Yılmaz 2 oy farkla kaybederek yerine Turgay Aydoğdu seçildi.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Maden İş’te seçimler yapıldı, işte sonuçlar…

Mevcut yönetim kurulu üyelerinden Şube Başkan Vekili Ünal Şahan’ın karşısına Bülent Kurt çıkarken Şube Sekreteri Nazmi Gürleyen’in karşısına Necmi Pazarlıklı, Mali Sekreter Alaettin Artma’nın karşısına Fatih Polu, Selim Yılmaz, Bayram Uysal, Teşkilat Sekreteri Cumhur Yılmaz’ın karşısına Kemal Suay ve Turgay Aydoğdu çıktı. Kongreye Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez yöneticilerinin yanı sıra Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, Soma siyasi parti temsilcileri ve delegeler katıldı.
AKÇUL, “ARZULARI SOMA ÜZERİNDEN KARGAŞA YAYMAK”

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ise konuşmasında Soma Maden Faciasında hayatını kaybedenleri andı. Akçul “13 Mayıs’tan sonra Soma’da kargaşa bitmedi. Bazı odaklar Soma’yı merkez haline getirmeye çalıştı. Sizlere faydalı olmak için hiç bir adım attıkları yok. Sadece 301 rahmetlimiz üzerinden Soma’da bir kargaşa çıkararak ülke geneline yaymak bütün arzuları. Geriye doğru baktığımızda işçilik mağduriyeti adına neticelendiremediğimiz hiçbir çalışmamız olmadı. Özellikle Soma A.Ş.’den hiçbir çalışanımızın alacağı kalmadı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası ve dostları ile birlikte çözüldü. Yerel yöneticilerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Türkiye Maden İşçisinin yanında oldular.” sözlerine yer verdi. Konukların ayrılmasının ardından İmbat ve Koza Altın madeninden gelen 161 delege oy kullandı.
İŞTE SONUÇLAR
RECEP SATIR 143 OY
ÜNAL ŞAHAN 93 OY
BÜLENT KURT 57 OY
NAZMİ GÜRLEYEN 134 OY
NECMİ PAZARLIKLI 14 OY
ALAETTİN ARTMA 102 OY
FATİH POLU 10 OY
SELİM YILMAZ 28 OY
BAYRAM UYSAL 8 OY
CUMHUR YILMAZ 67 OY
KEMAL SUAY 16 OY
TURGAY AYDOĞDU 69 OY

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.