DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

MADEN İŞ, UYAR MAĞDURLARI İÇİN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Uyar Madencilik mağdurları için mücadelelerini sürdürüyor. Bu kapsamda Ankara’da girişimlerini devam ettiren sendika yöneticileri Soma’da da siyasi partiler bazında girişimlerini sürdürüyor.

Yayınlanma Tarihi : Google News
MADEN İŞ, UYAR MAĞDURLARI İÇİN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR

BELLİ BİR YERE GELİNDİ

Türkiye Maden İşçileri Sendikası yöneticileri Uyar Madencilik mağdurları ile birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklamada Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreteri Tamer Küçükgençay, Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Soma’daki Şube başkan ve yöneticileri yer aldı.

Uyar Madencilik mağduru işçileri için mücadele ettiklerini söyleyen Tamer Küçükgencay şunları söyledi, “Uyar Madencilik için 8 senedir verilen mücadelede sonunda belli bir yere gelindi. Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu konuda siyasi partilerin gurup başkan vekilleri ile görüşmelerimiz oldu. Ak Parti kongre sonunda gurup başkanlarından değişenler oldu. Buradan duyuru yapmak istiyoruz. Uyar Madencilik mağduru arkadaşlarımızın kıdem tazminatı sorunu TBMM sorunudur. Bu taşıdığımız sorunun artık dönüşü yoktur. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu olarak buradayız. Kamuoyundan da destek istiyoruz. Buradan siyasi partileri başkanlarına gideceğiz. Bilgi alışverişinde bulunacağız. Bu sorun aslında büyük bir sorun değil. Yasalaşması sonucu çözülecek sorun. Şunu söyleyebilirim. Azim Uyar gibi kişiler hak etmediği yere geldiler. Bu adamlara asla iş verilmemeli. Bu tür insanların Allah belasını versin.” dedi.

8 yıldır emeklerinin karşılıklarını alamayan mağdur işçilerden Çetin Esmer ise” Uyar maden mağdurları olarak 8 yıldır tazminat mücadelesi veriyoruz. 3 Enerji Bakanı, 3 Çalışma Bakanı, 3 Başbakan değişti. Bu Uyar Madenin hakkından gelemediler. 600 Milletvekili de dahil. Manisa’nın 10 Millet vekili 2 Gurup Başkan vekili var. Meclise bu konuyu getirmelerini rica ediyorum. ” dedi.

YORUM YAP