DOLAR 39,7257 0.16%
EURO 45,8826 0.2%
ALTIN 4.295,440,13
BITCOIN 4040926-1.3565%
Manisa
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURUCUSU Tonguç’un hayatı anlatıldı
4 okunma

KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURUCUSU Tonguç’un hayatı anlatıldı

ABONE OL
6 Mayıs 2019 10:38
KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURUCUSU Tonguç’un hayatı anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Köy Enstitüleri’nin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç anısına kurulan, İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı tarafından Soma Öğretmen Evinde; “Köy Enstitüleri ile İsmail Hakkı Tonguç’u Anmak ve Anlamak” konulu panel düzenlendi. Panele Vakıf Başkanı Işık Kansu, Prof.Dr. Kemal Kocabaş, Prof.Dr. Firdevs Gümüşoğlu, Metin Atuf Kansu, Prof.Dr. Haluk Erdem ve Günay Güner konuşmacı olarak katıldı.
İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı Başkanı K. Işık Kansu yaptığı açılış konuşmasında; “İ. Hakkı Tonguç bir eğitim bilimci olabilmek için eğitim kurumlarında gerekli eğitimi alarak “bilimsel bilgiye” sahip olmuş, eğitimle yoğrulmuş, işini severek yapan bir kişi. Klasik tabiriyle “alaylı” değil “mektepli” olarak alanında “aydın” sayılabilmek için ilk önkoşul olan “bilimsel bilgiye” ulaşmış. Ancak Tonguç, bilimsel bilgiye ulaşmakla kalmamış bir başka çaba içinde daha olmuş: Sahip olduğu bilginin aydın olmanın diğer bir koşulu olan çağdaş, evrensel bilgi olabilmesi için yabancı ülkelere gitmiş, yabancı uzmanlarla çalışmış. Yani sadece bilimsel bilgiye değil, çağdaş bilgiye sahip olmak için de çaba harcamış.
Eğitim devrimcisi Tonguç için bu da yeterli olmuş mu? Hayır. Sahip olduğu çağdaş ve bilimsel bilginin gerçeklerden kopuk bir bilgi olmamasına özen göstermiş. Ülkesinin gerçeklerinden yola çıkarak sahip olduğu bilgiyi yerel koşullarla zenginleştirerek uygulanabilir, ülke gerçekleriyle uyumlu bütünsel bir bilgi haline getirmiş. Dünya görüşünü, yerel ve evrensel bilgilerim bir araya getirerek çağdaş, bilimsel ve bütünsel bir bilgiyle oluşturmuş.
Böyle bir birikime sahip eğitimci olarak İsmail Hakkı Tonguç, tüm yaşamı boyunca eğitimi sadece dar bir eğitim faaliyeti olarak görmedi. Eğitimle ilgili bilgisini bir yandan ülkemizin birçok yerinde çalışarak ülke gerçeklerini ve gereksinimlerini diğer yandan da yabancı ülkelerdeki gelişmeleri ve bilgileri dikkate alarak zenginleştirdi. Bu çalışmalarının sonucunda da ülkesinin gerçeklerini görerek, gereksinimlere uygun evrensel bilgiler ve deneyimlerle uyumlu bir eğitim modeli yarattı. Kısacası, İsmail Hakkı Tonguç tüm yaşamında gerçek bir aydın örneği oldu. Çağdaş, bilimsel ve bütünsel bir bilgiyle elde edilmiş dünya görüşüyle uyumlu davranışlar geliştiren tutarlı bir kişi olarak yaşadı” dedi.
İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Köy Enstitülerinde Eğitim Sisteminin İşlevselliği. Prof. Dr. Firdevs Gümüşoğlu Halkçılık Politikaları ve Köy Enstitüleri, İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı Başkan Yardımcısı Metin Atuf Kansu İki Eğitimci Dost- Nafi Atuf Kansu ve İsmail Hakkı Tonguç. Prof. Dr. Haluk Erdem Eğitim Yoluyla Canlandırılacak İnsan ve Köy Enstitüleri ve Günay Güner Köy Enstitüleri ve Edebiyat konularında sunumlarını yaptı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

sohbet islami sohbetler omegle tv türk sohbet islami sohbet cinsel sohbet