DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İÇLER ACISI HALDE

Soma’nın tarihi DARKALE Köyü içinde üzerinde antik dönemden kalma asırlık işlemelerin bulunduğu tarihi Minareli cami, için için yıkılıyor. Bakımsızlıktan bir duvarı komple yıkılan tarihi cami hergün yüzlerce ziyaretçiyi içler acısı bir halde ağırlıyor.

Yayınlanma Tarihi : Google News
İÇLER ACISI HALDE

Soma’nın tarihi dokusuyla ilgi çeken yerlerinden DARKALE Mahallesi içinde bulunan tarihi Minareli Cami içler acısı hale geldi. Tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistleri cezbeden Darkale’deki cami minaresinin yanısıra içi de için için yıkılıyor. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği DARKALE Mahallesi’ndeki tarihi caminin hali görenleri üzüyor.
EN SON 3 YIL ÖNCE ZEMİN ETÜDÜ YAPILDI
Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün de bilgisi olan caminin perişan haliyle ilgili çalışma başlattığı belirtilirken en son 3 yıl önce zemin etüdü yapıldığı ardından da rutin olarak fotoğraf çekilmenin haricinde herhangi somut bir çalışmanın görülmediği belirtildi. Caminin hergün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlarken içler acısı hal görenlerin de tepkisine neden oluyor. Mahalle Muhtarı Önder Uysal ilgili yerlere müracat yapıldığını söyleyerek çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

MİNARESİ 19.YÜZYILA AİT

Avlu giriş kapısı Bizans dönemi tezyinatlı söveden olan caminin 19. yüzyıla ait minaresi, camiden ayrı olup, özgün bir yapıya sahip. Minarenin yapımında antik dönemden kalma bazı malzemeler kullanıldığı biliniyor.

YORUM YAP