DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

“Her İlçede Su Ücret Tarifesi Aynı Değil”

Yayınlanma Tarihi : Google News
“Her İlçede Su Ücret Tarifesi Aynı Değil”

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, ilçe ilçe su ücret tarifleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Aslay, köylerde suyun 81 kuruştan temin edildiğini çarpıcı bir görsel ile izleyicilerle paylaştı. Manisa’da 455 bin abonenin suyu indirimli kullandığına dikkat çeken Aslay, Manisa merkezle Demirci’nin Karataş Yöresindeki vatandaşların suya aynı parayı ödediği açıklamalarının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisinin olmadığını söyledi.
MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, siyasi bir partinin temsilcileri tarafından hizmet binaları önünde yapılan açıklamalar ile ilgili gerçekleri Manisalı vatandaşlarla paylaştı. Aslay’a, Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş’ın eşlik ettiği programda, köy ve belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerleri ile ilçe merkezleri arasındaki su ücret tarifesi arasındaki farklar anlatıldı. Aslay, su ücret tarifelerini TÜİK’in verileri ışığında sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasını baz alarak hazırladıklarını belirtti.
Su ücret tarifeleri TÜİK’in verileri ışığında hazırlandı
Su bedellerini belirlerken TÜİK’in sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasını da baz alarak ücret tarifelerini oluşturduklarını belirten Aslay, bu sebeple her ilçede farklı ücret tarifesi olduğunu ifade etti. Aslay örnek olarak Kırkağaç merkezde suyun metreküp fiyatının 3,24 lira olduğunu, kartlı sayaç abonelerinin de suyu 2,92 liradan kullandıklarını belirterek, vatandaşların manisasu.gov.tr adresinden su ücret tarifelerine bakabileceklerini söyledi.
“1 ton su Manisa’da 81 kuruş, yarımlık bir pet şişenin satış fiyatı en az 1lira”
İndirimli suyun detayını bir görselle anlatan Aslay, “Şu an görmüş olduğunuz tank 1 ton. Tankın üzerinde kırmızı okla gösterdiğimiz pet şişe ise 0,5 ml. Bu pet şişedeki suyu en düşük 1-2 liraya marketlerden satın alabiliyorsunuz. Manisa ilimiz, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde 117.000 abonemiz suyun tonunu 81 kuruştan kullanıyor. Belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizde ise 82.000 abonemiz suyun tonunu 1,62 liradan kullanıyor. Bu tüm vatandaşlarımızın bilmesi gereken çok önemli bir detay. Yarım litrelik bir pet şişe sudan daha ucuza; köyden ve belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizde 200.000 abonemize içme suyunu bu bedelden temin ediyoruz. Vatandaşlarımız köylerde 81 kuruştan, beldelerde 1,62 liradan suyu kullanıyorlar” dedi.
Su faturaları ile ilgili algı oyunu yapılıyor
Hizmet binaları önünde yapılan açıklamalarda ‘Şehzadeler merkez ile Demirci’nin köyleri niye suya aynı parayı ödüyor gibi’ bir açıklama yapıldığını belirten Aslay, ilk olarak Demirci ilçesi köyden ve belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerleri ile ilçe merkezinden fatura örnekleri paylaştı. Aslay, Demirci ilçesinde yerleşim yeri farkına göre bile su ücret tarifesinin değiştiğini belirterek, “Burada özellikle değinmek istediğim bir nokta var. Bir siyasi parti grubu tarafından hizmet binalarımız önünde açıklamalar yapıldı. Dendi ki, Şehzadeler’in Doğu Caddesi ile Demirci Karataş Yöresindeki vatandaşlar suya aynı parayı ödüyor. Demirci ilçemizde Karataş Yöresi; Kargınışıklar, Minnetler, Yarbasan, Küpeler, Çamköy, İrişler, Büyükkıran, Küçükkıran gibi mahallelerimizi kapsamaktadır. Bu mahallelerimiz Demirci ilçemize bile 1 buçuk saatlik mesafededir ve biz bu mahallelerimizin birçoğuna büyük altyapı yatırımları da yaptık. Ben MASKİ Genel Müdür Yardımcısı olduğum döneme daire başkanlarımız ile bu mahallelerimizi birçok kez ziyaret ettim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün bu mahallelerimizi birçok kez ziyaret etti. Neyse biz konumuza dönelim. Köyden mahalleye dönüşen bu yerleşim yerlerimiz programın başında da söyledim suyu 81 kuruştan kullanmakta. Şehzadeler Doğu Caddemizde ise TÜİK verilerine göre yapmış olduğumuz hesaplamalara göre suyu 4,17 TL’den, kartlı sayaç abonesi ise 3,76 TL’den kullanmaktadır. Açıklamaları hazırlayan kişiler ya Manisa’yı tanımıyorlar ya da algı oyunu yapıyorlar” dedi.

YORUM YAP