DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

GELECEĞİN HUKUKÇULARI SOMA ADLİYESİ’Nİ GEZDİ

Ali Uzunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu “Meslekleri Yerinde Görme” projesi kapsamında 11 ve 12 sınıf öğrencilerine yönelik hakimlik ve savcılık mesleğini yerinde tanımak üzere Adliye Sarayı’nı gezdi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
GELECEĞİN HUKUKÇULARI SOMA ADLİYESİ’Nİ GEZDİ

30 kişilik öğrenci grubu Adliye Sarayı’nda Cumhuriyet Savcısı Yunus Emre Yedikardeş tarafından karşılandı. Adliye sarayını ve duruşma salonlarını adım adım gezen öğrenciler mahkemelerin işleyişi, hâkimlik, savcılık ve avukatlık mesleklerini daha yakından tanıma fırsatı yakaladı. Gezi sırasında öğrenciler adaletle ilgili merak ettikleri soruları sordu.

Soma Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Yunus Emre YEDİKARDEŞ yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Üniversitenin Hukuk Fakültesini okumak isteyen gençlerimize meslek ile alakalı bilgi vermeye çalıştık. Hâkim ya da savcı olabilmek için öncelikle bir hukuk fakültesini bitirmek gerektiğini söyleyerek, bu etkinliğin amacının hem adliyenin görülmesi hem tanınması hem de ileri de hukuk fakültesini tercih edecek olan öğrencilerin mezun olduklarında onları ne tür bir ortamın beklediğini göstermekti. Soma’da yargının nasıl işlediğini ve yapısını öğrencilerimize anlatmaya çalıştık. Adliyede savcı, hâkim ne iş yapar gibi akıllarında soru işareti kalmamasını istedik. Ülkemizin geleceği olan ve bir süre sonra meslek seçimi yapacak olan öğrencilerimizin hakimlik, savcılık ve avukatlık mesleklerini yerinde tanımalarını istedik. Öğrencilerin de yapılan etkinlikten memnun kaldıklarını gördük. Bu bizleri çok mutlu etti” dedi.

Adliye ziyaretinin öğrencilere olumlu yansıdığını belirten Okul müdürü Mehmet Akif UZUNOĞLU, “Sınav maratonuna hazırlanan öğrencilerimizin bu etkinliklerde moral ve motivasyon kazandılar. Bu tarz programlar sayesinde öğrencilerimiz olmak ya da yapmak istedikleri meslekler ile ilgili görerek fikir sahibi oluyor. Bundan dolayı Adliye gezisine bizleri davet eden Sayın Cumhuriyet Başsavcımız Fatih Mehmet VİDİNEL beye, bizlere gezi boyunca eşlik eden Cumhuriyet Savcımız Yunus Emre YEDİKARDEŞ beye ve tüm adalet sarayı çalışanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.