DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

PAZARCI ESNAFI VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI BEKLİYOR.!

Soma Pazarcı esnafları ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Soma İlçe Yönetimi adına Avukat Sercan Okur “Pazarcı esnafı verilen sözlerin tutulmasını bekliyor”dedi.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
PAZARCI ESNAFI VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI BEKLİYOR.!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Avukat Sercan Okur açıklamasında şu sözlere yer verdi;”Soma her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan bir ilçe. Bu nedenle ilçemize yapılacak hizmetler projelendirilirken artan nüfusun ve gelecekte doğacak ihtiyaçların dikkate alınması gerekiyor. Katlı pazar yeri planlanırken ne yazık ki artan nüfus ve doğacak ihtiyaçlar önemsenmedi. Öngörüsüz bir proje ile mevcut esnaf sayısına bile yetmeyen bir pazar yeri inşa edildi. Pazar yeri açılmadan çekilen kura neticesinde bir kısım esnafımız açıkta kaldı. Açıkta kalan esnafımız da, kapalı alanda yer bulan esnafımız da aynı parayı ödedi. Kapalı alanda yer alamayan esnaflarımıza, katlı pazar yerinin yan tarafında zorlama bir alan oluşturuldu. Bu alanda sergi açmak zorunda kalan esnaflarımız yazın aşırı sıcak, kışın ise yağmur ve soğuk hava ile mücadele etmek zorunda kalıyor.
Görüşme fırsatı bulduğum pazarcı esnafımız kendilerine söz konusu alanın üzerinin kapanacağına dair sözler verildiğini ancak verilen sözlerin bu güne kadar tutulmadığını anlattı. Alanın yeteri kadar temizlenmiyor olması da bir başka sorun. Ayrıca esnafların ortasında kalan ve üzeri plastik ile örtülen mazgaldan gelen lağım kokusu herkesi rahatsız ediyor. Katlı pazar yeri en baştan öngörülü bir şekilde planlanmış olsaydı bugün bu ve benzeri sorunlar yaşanmayacaktı. Sonuç olarak kapalı alan dışında kalan esnafımız, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını, alanın üzerinin kapatılmasını ve temizliğinin düzenli bir şekilde yapılmasını istiyor.
Soma Belediyesinin bu güne kadar ihmal edilmiş soruna duyarsız kalmayacağını temenni ediyor, esnaf ve vatandaşımızın yaşadığı mağduriyetin en kısa sürede giderilmesini talep ediyorum.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.