DOLAR38,1077% 0.17
EURO43,6835% -0.04
STERLIN50,9701% -0.06
FRANG46,5639% 0.25
ALTIN4.070,37% 0,17
BITCOIN84.980,001.189

ELİ’den Takdir Edilecek Ağaçlandırma Çalışması

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
ELİ’den Takdir Edilecek Ağaçlandırma Çalışması

Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’nün özellikle çalışılması tamamlanmış maden sahalarında gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışması büyük dikkat çekerken, bu çalışma ulusal basına da yansıdı.

13 YILDA 2,5 MİLYONA YAKIN FİDAN DİKİLDİ
Ege Linyitleri İşletmesi işletme Müdürü İsmail Ceran, TRT Haber canlı yayınına konuk olarak yapılan ağaçlandırma faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
ELİ, maden çalışmaları nedneiyle bozulan doğal yapının yeniden canlandırılması kapsamında büyük titizlikle gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışması mest edecek cinsten. ELİ İşletme Müdürü İsmail Ceran, bugüne kadar 1589 hektarlık alana 2 milyon 431 bin 329 adet ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini açıkladı.
Ceran açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü, dekapaj ve üretim çalışmaları nedeniyle bozulan doğal yapının korunması, topografyanın düzenlenmesi ve çevrenin eski haline getirilmesi bilinciyle, kurulduğu yıldan bugüne kadar “ arazinin iyileştirilmesi ve yeniden düzenlenmesi çevre bilinci ile doğayla iç içe, doğa ile birlikte nasıl madencilik yapılılır” konusunda madencilik sektörüne öncü olacak şekilde büyük çabalar sarf etmektedir.
Bu kapsamda, ELİ Müdürlüğü 90’lı yılların sonlarından itibaren binlerce hektarlık alanda milyonlarca ağaç dikimi ile orman ve arazi düzenlemesi yapılmaktadır. Bu alanlar çevrenin korunmasına ve doğal yaşamın devamına katkıda bulunmaktadır. Bugüne kadar 1.589 hektarlık alana, değişik türde 2.431.329 adet ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmaların; 2007 yılında yürürlüğe giren ‘’Madencilik Faaliyetleri İle Bozulan Arazilerin Doğaya Yeniden Kazandırılması’’ Yönetmeliği’nin çok öncesinde başlamış olması ve madencilik faaliyeti öncesinde ormanlık veya ağaçlı bölge olmayan Kuruma ait maden sahalarında da yapılıyor olması çevrecilik açısından önemini daha da artırmaktadır.”

YORUM YAP