15. Soma Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali bugün açılıyor. Saat 15.00’da festival açılış törenleri gerçekleştirilecek. Mehter gösterileri eşliğinde festivalin kurdelesi kesilerek Hürriyet Bulvarına kurulan stantlar ve etkinliklere start verilecek. Festival açılış törenine katılımın yoğun olması beklenirken festival programı da şu şekilde gerçekleşecek.
10 Eylül tarihinde açılışı yapılacak festivalin 2. gününde yani 11 Eylül’de şehir merkezinde saat 11.00’da Oryantiring müsabakası başlayacak. 12 Eylül Çarşamba günü ise tüm şehitler için mevlidi şerif okunacak ünlü hafızlar kuran-ı kerim tilaveti sunacak. Akşamına ise Ömer Faruk Altunağa Cengiz Topel Meydanı’nda ilahi konseri
verecek. 13 Eylül Perşembe günü ise kurtuluş günü programları yapılacak. Programlar kapsamında sabah saat 10.00’da Nazım Yavuz Stadyumunda okçuluk müsabakası düzenlenecek. Cengiz Topel Meydanında ise saat 20.00’da çocuk oyunları gösterileri sunulacak. Festivalin vitrin sanatçısı Yusuf Güney saat 21.30’dan itibaren Cengiz Topel Meydanı’nda Somalıları coşturacak. 14 Eylül’de festivalin 5. günü etkinlikleri kapsamında Soma Belediyesi Geçlik ve Spor Tesisleri’nde saat 10.00’da futbol müsabakaları düzenlenecek. Akşam saat 20.30’da komedi dans show sahne alacak. O Ses İlker Arslan konseri ile program devam edecek. 15 Eylül Cumartesi günü Festivalin 6. gününde saat 20.30’da İlizyonist Dennis Apathe Show ile vatandaşlara eğlenceli saatler yaşatılacak. Son olarak ankaralı Aylin Dinçer Konseriyle program sonlacak. Spor müsabakaları hariç tüm programların Cengiz Topel Meydanı’nda olacağı duyuruldu.