DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

DEMİR EXPORT VE DEFAŞ’TAN ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ KATKI

Soma Ayhan Şahenk İlkokulu’nda Demirexport & Defaş’ın katkılarıyla tohum Otizm Vakfı tarafından özel bir sınıf açıldı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
DEMİR EXPORT VE DEFAŞ’TAN ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ KATKI

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik bilgi ve destek gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacıyla yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 124. özel eğitim sınıf açılışında konuşan Demirexport Genel Müdürü Ramazan Yön, “Şirket olarak her zaman eğitime odaklı bir şirketiz. Eğitimi destekleyen, eğitimle ilgili her faaliyete her açıdan gönül veren bir şirketiz. Bununla ilgili tüm projelerin olduğu lokasyonlarda Tohum Otizm Vakfı ile birlikte sınıf projesi başlatıyoruz. Bu bir başlangıç biz sadece işin maddi kısmını veya destek kısmını üstleniyoruz ama eminim ki önümüzdeki dönemde çok daha iyi işlere imza atacağız. Bu doğrultuda bize yol gösterecek olan Tohum Vakfı’na teşekkür ediyorum. Dez avantajlı çocuklarımız olarak adlandırılan bu gurubun hiçbir eğitim faaliyetinden geri kalmamasını istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapmaya hazırız. Yapacağımızında taahhüdünü veriyoruz. Türkiye genelinde benzer projelerimiz olacak. Burada yaptığımız bir materyal desteği gibi görünüyor ama bugğn materyal yarın bu çocuklarımızın başka sıkıntılarına el uzatmak. Biz istiyoruz ki bu çocuklaımız hiçbir noktada dez avantajlı kalmasınlar. Bu projenin de hayırlı olmasını temenni ediyorum.En büyük savaş ahilliğe karşı verilen savaştır diyoruz. Yüce Atatürk Kemal Atatürk düsturunu benimsiyoruz ve biz bu yolda gönülden sizlerle birlikte olmak istiyoruz. Elimizden gelen herşeyi de yapmaya hazırız. dedi.
Demirexport Eynez İşletmeler Grup Direktörü Selim Saral ise “Herkesin eğitimde eşit fırsatlara sahip olması gerektiğine sonuna kadar inanıyoruz. Bunu sonuna kadar destekliyoruz. Özel çocuklarımızın gelişiminin sadece onlara değil toplumun her bir ferdine her birimize başka değerlerle ölçülemeyecek kazançlar sağladığını düşünüyoruz. Bu gibi önemli projelere de desteğini esirgemeyen bölge yöneticilerimize toplumsal kalkınmayı hedef alan Tohum Otizm Vakfı’na ve şirketimizin değerli yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun. dedi.
Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş ise “Bugün burada olmaktan çok mutluyuz. 124. özel eğitim sınıfımızı açıyoruz. Otizm son yıllarda gündeme gelen ve önemli hale gelen bir gelişimsel ve sosyal olgu. Bugün doğan her 54 çocuktan birinin otizm tanısı aldığı tahmin ediliyor. Bunu bizim gibi büyük ülkelerin nüfusuna konjekte ettiğinizde çok büyük rakamlar çıkıyor. Türkiye’de resmi rakamlara göre 0-18 yaş gurunda 434 bin çocuk var. Yaklaşık 1,5 milyon otizmli birey olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların kardeşleri anne ve babaları düşünüldüğünde 5,5 milyonluk bir kitleden bahsediyoruz. Bu insanların heimiz gibi ihtiyaçları var. Erken tanı alacaklar, özel eğitime yönlendirilecekler, büyüyecekler mesleki beceri kazanıp istihdama katılacaklar. Onurlu birer yurttaş olarak topluma aramıza katılacaklar ki kamuya ailelerine yük olmasınlar onurlu bir yurttaş olarak hayatlarını sürdürsünler. Bizlerde vakıf olarak 2003 yılından bu yana bunun için çaba gösteriyoruz. Bu çocukların mümkün olduğunca erken tanı alması, o yaşlarda ailelerinn takip etmesi bir takım belirtileri izlemesi çok çok önemli. Erken tanı alır almaz da özel eğitim imkanı olan bir eğitim kuruluşuna çocuğun götürülüp orada eğitim alması bu çocukların ilerde otizm semptomlarını yenebilmeleri ayakları üstünden duran bireyler olarak hayatlarına devam etmesi son derece önemli. Sivil toplum kuruluşları biliyorsunuz karşılanmayan ihtiyaçları gidermek için yola çıkarlar. Bir yanıyla da biz 2003 yılından bu yana kamunun ve özel sektörün alandaki çabalarına gönülden desteğine işbirliği yapmak amacıyla kurulan bir vakıfız. Bir çok alanda çalışıyoruz. İtalyan bir eğitimci bir çocuğun 3 ane öğretmeni vardır der.Kendi öğretmeni akranı ve fiziksel mekanı. Fiziksel mekan çok çok önemlidir. Biz bunu genelde Türkiye’de eğitimde göz ardı ediyoruz ama mekan çok önemlidir.Çocuk mekandan öğrenir,akranından ve öğretmeninden öğrenir. Bu Özel eğitim sınıflarının böyle bir özelliği var bu çocukların özel malzeme ihtiyaçları var özel eğitim programına ihtiyacı var Bu sınıfları Demirexport gibi gönlü güzel şirketlerin desteği ile önümüzdeki dönemde daha çok açmak Soma gibi ilçelerimize daha çok destek vermek elimizden geldiğince istiyoruz.”dedi.
Soma Kaymakamı Fatih Akkaya;”Bugün yaptıkları işin ne kadar kıymetli olduğunu anlamak için aslında otizmli bir çocuğa sahip olmak ve ya otizmli bir çocuğa sahip olan ailenin yakın çevresinde olmak gerekir. Daha önce çalıştığım yerlerde bir özel okulumuz vardı zor. Ben bugün yapılan yatırımın en çok annelere yapıldığını düşünenlerdeyim. Defaş diyoruz Demirexport diyoruz ama işin nereye gittiğinin farkında değiliz galiba Koç Ailesinden bahsediyoruz aslında Koç ailesi doğdukları günden bugüne memlekete sonsuz katkıları olan iş dünyasından ekonomiden sosyal hayattan en çok eğitim hayatına verdikleri desteklerle ortaya çıkmış bir grup ve o grup adı altında ilçemize böyle bir sınıf kazandırılmasına parmak basıyor olması değerli bir durum bunun bilincinde olalım.”dedi.

YORUM YAP