DOLAR32,3139% 0.19
EURO35,0759% -0.17
STERLIN40,8778% -0.36
FRANG35,6748% -0.11
ALTIN2.277,70% 0,01
BITCOIN2.290.4091.291

"CEFAKÂR VE FEDAKÂR SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR"

AK Parti Manisa Milletvekili Avukat Mehmet Ali Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
"CEFAKÂR VE FEDAKÂR SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR"

AK Parti Manisa Milletvekili Avukat Mehmet Ali Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı.
Özkan mesajında, “Sağlık Hizmetleri dünyada her insanın her an ihtiyaç duyabileceği, ihtiyaç duyduğunda en mükemmelini arzuladığı önemli bir hizmettir. İnsanların acılarını dindirmek, dertlerine derman olmak, zor ve zahmetli ancak bir o kadar da erdemli bir hizmettir. Bu hizmeti en iyi şekilde sunmaya çalışan sağlık çalışanları, insanların en zor günlerinde, en ıstıraplı anlarında yanlarında bulunur ve en mahrem anlarına tanıklık ederler. Bu sebeptendir ki sağlık çalışanlarımız ilk sıcak nefesten son soğuk nefese her zaman yanımızdadırlar.
Sağlık çalışanları mesleki yaşantılarını her zaman özel yaşantılarının önünde tutar ve ne zaman, ne şartta olursa olsun insanlığa hizmet etmeye devam ederler. Bu konu tüm sağlık çalışanlarının aldıkları deontoloji eğitimlerinde vicdanlarına aşılanmıştır. Bu konuda örnek verecek olursak Çanakkale’de 1915 yılında Tıbbiye’ye kaydolan 1. sınıf öğrencilerinin tamamı Çanakkale’de şehit düşmüş ve bu nedenle de Mektebi Tıbbiye-i Şahane 1921 yılında hiç mezun verememiştir.
Yakın zamana gelirsek, 15 Temmuz hain darbe girişiminde uçak ve helikopter saldırıları esnasında hayatlarını hiçe sayarak saldırı bölgelerinde yaralıların yardımına koştukları kamera görüntülerine yansımıştır. Ülkesine, vatanına ve milletine her şartta sahip çıkmışlar eğitim ve becerilerini asla esirgememişlerdir.
Son 17 yılda Türkiye sağlık hizmetlerinde çağ atlamış ve tüm dünya tarafından takdir edilmiş, bu alanda referans bir ülke olma yolunda vizyonu ile geleceğe hızla ilerlemektedir.
Özellikle Şehir Hastanelerimiz, sağlık turizmindeki başarılarımız, acil sağlık hizmetlerinde donanımız gerek helikopter ambulanslar gerek uçak ambulanslarımızın başarıları tüm dünya tarafından örnek alınarak izlenmektedir. Özellikle tamamen gönüllük esası ile oluşturulmuş Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimiz (UMKE) tüm dünyada sağlık hizmetleri alanında başarılara imza atmaktadır.
Ulaştığımız sağlık hizmet seviyesinde en büyük rol şüphesiz fedakâr ve iyi yetişmiş sağlık çalışanlarımızındır. Cefakâr ve fedakâr sağlık çalışanlarımız her şeyin en iyisine layıktır.
Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümetlerimizin hem onları, hem onların hizmet verdiği vatandaşlarımızı mutlu etmek en büyük dileğimizdir.
Dönem dönem sağlık çalışanlarımıza, şiddet vakaları ile karşılaşmamız çok üzücüdür. Bu eylemleri gerçekleştirenleri buradan da kınıyorum. Savaşların bile kuralları vardır. Sağlık çalışanları ve sağlık sunucuları savaşlarda bile asla hedef değildir. Bir ülkede sağlık çalışanları ve sunucuları yoksa o ülke vatandaşında umut da yoktur.
14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bütün tıp mensuplarını kutluyor, emekli olanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Başta Çanakkale’de şehit olan tıbbiyeliler olmak üzere, vefat edenlere de Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.” İfadelerini kullandı.

YORUM YAP