DOLAR32,3332% 0.24
EURO35,0919% -0.13
STERLIN40,9232% -0.23
FRANG35,7155% 0
ALTIN2.301,21% 1,04
BITCOIN2.281.7490.271

CAN AZERBAYCAN İÇİN SOMA BELEDİYE MECLİSİ’NDEN ORTAK BİLDİRİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
CAN AZERBAYCAN İÇİN SOMA BELEDİYE MECLİSİ’NDEN ORTAK BİLDİRİ

AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve BBP Grup Başkanvekillerinin tüm Soma Belediye Meclisi adına imza attığı bildiri ile işgalci Ermenistan’a karşı destanlar yazan Azerbaycan’ın her zaman yanında olduğunu ifade etti, “İki devlet Tek millet olan Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeş ülke olduğunu Ermenistan iyi bilmelidir. Acısı bizim acımız olan kardeş ülke can Azerbaycan’ın sürekli yanında olmaya devam edeceğiz.” denildi.

Bildiride şu ifadeler yer aldı, “Azerbaycan Topraklarını işgal eden Ermenistan’ın Azeri kardeşlerimize yaptığı işkence ve soykırım halen hafızalarımızdadır.
Soma Belediye Meclisi’nde bulunan siyasi parti gurupları olarak 28 Eylül’de ve sonrasında Ermenistan silahlı kuvvetlerinin işgal ettiği Azerbaycan’a ait Yukarı Karabağ bölgesinde uluslararası hukuku ihlal ederek sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini bir kez daha hedef alan saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

Azerbaycan’a ait Yukarı Karabağ’ı yaklaşık 30 yıldır işgal altında tutan Ermenistan’ın yaptığı bu son saldırılar bölgede barışın ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir.
İki devlet Tek millet olan Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeş ülke olduğunu Ermenistan iyi bilmelidir. Acısı bizim acımız olan kardeş ülke can Azerbaycan’ın sürekli yanında olmaya devam edeceğiz.

Ermenistan’ın saldırısı ile bölgeden nemalanayı düşünen güçler varsa asla başaramayacaklardır. Dünyada ve bölgesinde lider ve güçlü olan Türkiye, ülkemizin milli çıkarlarına ve gerekse Azerbaycan’a yönelik hiçbir kirli oyuna müsade etmeyecektir. Uluslararası camiayı Ermenistan’ın işgali ve saldırıları nedeniyle zarar gören Azerbaycan’ın yanında olmaya davet ediyoruz.

Bu vesile ile Milletimizin dayanışma iradesini bir kez daha güçlü bir şekilde vurguluyor ve şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazilere acil şifa ve can Azerbaycan’a başsağlığı diliyoruz.”

YORUM YAP