DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARININ ÇİLESİ BİTMİYOR..

Yayınlanma Tarihi : Google News
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARININ ÇİLESİ BİTMİYOR..

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin son zamanlarda gerçekleştirdiği işçi çıkarmaları ve baskılarına karşı CHP’li Avukat Sercan okur açıklama yaptı. Okur, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından BESOT çalışanlarına karşı planlı bir şekilde yürütülen istifa baskısından geçtiğimiz günlerde bahsetmiştim.
BESOT çalışanlarına uygulanan istifa baskısı ne yazık ki artarak devam ediyor. Sadece Soma’da 9 BESOT çalışanı Manisa’nın farklı ilçelerine sürüldü. Sürülen çalışanların tamamı Somalı ve bir kısmı MHP üyesi.
Sürgün edilen çalışanlar MASKİ bünyesinde su arıza vb önemli görevlerde çalışıyorlar. Soma’yı bilen, tanıyan, işini hakkıyla yapan çalışanların başka ilçelere gönderilmesi, Soma’ya da başka ilçelerde ki çalışanların gelmesi belediye hizmetlerini aksatmaktan başka ne işe yarayacak.?
Yaptığı zamlara rağmen Büyükşehir bütçesini batıran Cengiz Ergün, BESOT çalışanlarının maaşlarını düşürüyor, fazla mesailerini ödemiyor. Yemek ücretlerini kesiyor… MASKİ bünyesindeki birimlere malzeme dahi alınamıyor.
MASKİ ve Büyükşehir araçları akaryakıt sıkıntısı yaşıyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı maaş zamları ile işçisinin ve memurunun yüzünü güldürürken, Cengiz Ergün işçisine ve vatandaşına çile çektiriyor… Yaşananlar gösteriyor ki Cumhur İttifakı ile Soma ve Manisa’nın önümüzdeki beş yılı kayıp olacak.! Umarım yanılan ben olurum…” dedi.

YORUM YAP