DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BUNA DA SAHİP ÇIKAMADIK

Yayınlanma Tarihi : Google News
BUNA DA SAHİP ÇIKAMADIK

Yıllardır Soma’ya hizmet veren ve teknoloji ile mücadelesini kaybetmesi sonrası uzun yıllar Soma İstasyon Tren Garında atıl vaziyette bekleyen tarihi kara tren TCDD Genel Müdürlüğün talimatıyla Soma’dan Balıkesir’e gönderildi, tabiri caiz ise elimizdeki güzelim tarihi vagon başka bir yere kaptırıldı. Bizde arkasından bakakaldık…

Soma’nın tarihi kara treni artık yok! denebilir. Uzun yıllar Devlet Demiryolları’na yük ve insan taşımacılığı yapılan ve bir döneme damgasını vuran buharlı lokomotif (kara tren), gelişen teknolojiyle birlikte yerini Dizel Tren Setleri (DMU) ve Yüksek Hızlı Tren’lere (YHT) bıraktı.
YİNE ARKASINDAN BAKAKALDIK…
Soma’nın kara treni teknolojiyle birlikte ömrünü tamamlayarak uzun yıllar İstasyon garında atıl vaziyette bekletiliyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde buradaki atıl trenler bir güzel boyanıp tadilatı yapıldı. Sonra da Balıkesir’e gönderildi.
Son giden kara trenle birlikte ilçeden onlarca tarihi tren devasa tırlara yüklenerek şehirlerin görselliği için kullanılmak üzere Soma’dan gitti. Bizde her zaman olduğu gibi son giden tarihi trene de bakakaldık..

YORUM YAP