Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Slovenya, İtalya’nın ortak olduğu yaklaşık 150 bin Euro’luk proje ile gençler inovasyon ile girişimciliği öğrenecek ve kurulacak E-Ticaret sitesi ile dünyaya açılacak.
Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan ”İnovasyon için işbirliği ve iyi uygulamaların değişimi” ismiyle başvuru yapılan ve Çek Cumhuriyeti Ulusal ajansı tarafından kabul edilen proje gençlere umut olacak.
Projeyle ilgili Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Sorumlusu Ural Sevener ve İtalya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Slovenya temsilcileri toplantıda bir araya geldi. Projeyle ilgili bilgi veren Ural Sevener, 30 aylık projenin 150 bin Euroluk bir bütçesi olduğunu söyledi. Proje ile gençleri E-Ticaretle buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Sevener, “Projemizin genel hedefi gençler arasında girişimcilik eğitimini ve sosyal girişimciliği teşvik etme’ özel önceliği ile ilgilidir ve asıl amacımız gençleri girişimcilik ve inovasyon metodolojileri konusunda eğiterek e-ticaret geliştirmektir.
irişimcilik, inovasyon yöntemleri ve e-ticarette kendilerini geliştirmek isteyen herkese açık bir kaynak olarak hizmet verecek web portalımızda hem yüz yüze eğitimler hem de eğitim materyalleriyle e-ticareti kullanabilecek girişimcileri yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
GİRİŞİMCİLİK ÖĞRETİLECEK
Dünyada e-ticaretin çok yaygın olduğunu kaydeden Sevener, “Son yıllarda ulusal düzeyde gençlik girişimciliğini teşvik etmek için önemli çaba sarf edilmiştir. Artık birçok ülke, gençlik girişimciliğini destekleyen politikalara, özellikle okul sistemindeki eğitim ve becerilerin geliştirilmesi ve eğitim, maddi destek, kışlık danışmanlık hizmetleri, mentorluk ve koçluk gibi çok sayıda hizmet sunan kapsamlı paketlere güveniyor. ”AB Başlangıç Akademisi” projesi, genç girişimcilerin performans merdivenini yükseltmelerine yardımcı olduğu kanıtlanmış politika ve programlara bakıyor.
Avrupa’daki işsiz gençler, yeni bir işe başlamayı zor buluyorlar ve çoğu da en başta pes ediyor. Gençlik girişimciliği, işsizliğin azaltılması için gerekli görülmüş ve Avrupa Komisyonu tarafından ekonomik ilerleme için temel olarak tanımlanmıştır. AB Komisyonu Girişimcilik 2020 Eylem Planına göre, Avrupa’nın girişimcilik potansiyelini yeniden belirlemek ve yeni işler yaratmak için daha fazla girişimciye ihtiyacımız vardır” diye konuştu.
Gençlerin iş kurmakta zorlandığını kaydeden Sevener, “Ne yazık ki, genç insanlar kendi işlerini kurmak için gerekli bilgi ve becerilere sahip değiller. Beceri ve bilgiye sahip olsalar bile, girişimcilik kendi başına yeterli değildir, şirketin rekabetçiliğinin güçlü bir şekilde dayandığı yeniliklerle birleştirilmesi gerekmektedir. Başarılı bir girişimcilik elde etmek için inovasyon gereklidir, inovasyon oluşturulduktan sonra, yeni bir pazarın açılması çok önemlidir. Bu nedenle, proje girişimcilik, inovasyon ve e-ticaret gibi üç ana sütunu içermektedir ve gençlerin temel yeterlilik ve becerilerinin seviyesini arttırmak ve gençlik çalışanlarının ve organizasyonlarının kapasitesini artırmak için gençlik alanının özel hedeflerini ele almaktadır”dedi.
20-30 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLER HEDEFLENİYOR
E-ticaretin geliştirilmesi katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydeden Ural Sevener, “Proje genel olarak 20 ile 30 yaş arasındaki gençleri, gençlik çalışanlarını ve STK üyelerini hedefliyor.Yaklaşık 2 bin 500 kişi projemizden dolaylı olarak faydalanacaktır. Toplam 10 genç seçilecek ve bu kişiler bu alanlarda özel olarak eğitilecek. Oluşturulacak E-ticaret portalı gençlerin dünyaya açılmasını sağlayacak” diye konuştu.