DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BAYBATUR RUSYA’DA

Yayınlanma Tarihi : Google News
BAYBATUR RUSYA’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile 8.Üst Düzey İşbirliği Toplantısı gerçekleştirmek için yanındaki heyet ile birlikte Rusya’ya gitti. Bu önemli ziyarette AK Parti Manisa Milletvekili Türk-Rus Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Murat Baybatur’da heyetin içinde yer aldı.
Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar;
“RUSYA İLE ORTAK HEDEFİMİZ 100 MİLYAR DOLARDIR”
Kıymetli dostum Sayın Vladimir Putin’e şahsıma ve heyetime gösterdiği misafirperverlikten dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Gerek ikili gerekse heyetler arası görüşmelerde işbirliğimizin çeşitli boyutlarını ele alma fırsatımız oldu. İlişkilerimizi tüm alanlarda daha ileri seviyeye taşıma irademizi açıkça ortaya koyduk. Önümüzdeki dönemde bu hedef doğrultusunda atılacak adımları değerlendirdik. Ticaret hacmimiz yüzde 15’lik artışla 26 milyar dolara ulaştı. Gerçek potansiyelimiz bu rakamın çok daha üstündedir. Belirlediğimiz hedef 100 milyar dolardır. Bu hedefi yakalayacağız.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali hızlı bir şekilde devam ediyor. Türk Akımı’nın kara bölümü için çalışmalar devam ediyor, yıl sonunda bitirmiş olacağız.
Troya Operası ile etkinlikler başlayacak. Geçtiğimiz yıl 6 milyon Rus misafiri ülkemizde ağırlayarak yeni bir rekora imza attık. 2019’da bu rekorun kırılacağına inanıyorum.

YORUM YAP