DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BAŞSAVCI VİDİNEL SOMA BASINI İLE BULUŞTU

Yayınlanma Tarihi : Google News
BAŞSAVCI VİDİNEL SOMA BASINI İLE BULUŞTU

Soma Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Mehmet Vidinel, Soma adliyesinde Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz toplantı salonunda Soma’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. 2023 yılının değerlendirildiği toplantıda Soma Adliyesinde faaliyete geçen birimler de tanıtıldı.

SOMA ADLİYESİNDE E DURUŞMA DÖNEMİ

Soma Adliyesi hukuk yargılamalarında, dosya taraf veya vekillerinin aynı anda ses ve görüntü nakledilmesi yoluyla bulundukları yerden duruşmaya katılmalarına ve usul işlemleri yapabilmelerine, ayrıca tanığın, bilirkişinin veya uzmanın aynı anda ses ve görüntü nakledilmesi yoluyla bulundukları yerden dinlenilmesine imkân sağlayan “e-Duruşma” uygulamasının faaliyete geçirildiği belirtildi.

AGO GÖRÜŞME ODALARI FAALİYETTE

Soma Adliyesinde Adli Görüşme Odaları (AGO)’nın da faaliyete geçirildiğini söyleyen Başsavcı Vidinel, “Adalet Bakanlığımız tarafından, fail ile yüz yüze gelmesinde sakınca bulunduğu değerlendirilen kırılgan grup suç mağdurlarının beyanlarının uzman eşliğinde adliyelerde oluşturulan özel ortamlarda alınması için hizmete sunulan Adli Görüşme Odaları (AGO) Soma Adliyemizde faaliyete geçirilmiştir.” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.