DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

AVCILAR HEYECANLI, SEZON BAŞLIYOR

Yayınlanma Tarihi : Google News
AVCILAR HEYECANLI, SEZON BAŞLIYOR

SOMA’DA AV SEZONU 10 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Soma Avcılar Derneği Başkanı Hakan Güzel, yaklaşan 2024-2025 avlanma sezonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güzel, av sezonunun 10 Ağustos tarihinde başlayacağını belirterek, bu dönemde avcıların yalnızca üveyik, bıldırcın ve yaban domuzu avlayabileceklerini söyledi. Diğer av hayvanlarının avlanması ise kesinlikle yasak olacak. İkinci grup avlanma sezonunun ise Ekim ayında başlaması bekleniyor.

Avlanma sezonu hakkında detaylı bilgi veren baskan Güzel avcıların uyması gereken kurallara da dikkat çekti. “Avcılarımızın sadece izin verilen hayvanları avlamaları büyük önem taşıyor. Yasak olan hayvanların avlanması ciddi cezalarla sonuçlanabilir. Bu nedenle avcılarımızın dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını rica ediyoruz,” dedi.

Avlanma pullarının ücretleri konusunda da bilgi veren Başkan Güzel, “Geçen yıla göre yüzde 58.5 oranında bir artış oldu. Geçen yıl 625 TL olan avlanma pulunun bu sene 1000 TL’ye yükseldi. Bu artış avlanmanın maliyetini de artırdı. Bu yüzden Avcılarımız avlanma pullarını almadan ava çıkmamalarını özellikle vurgulamak istiyorum. Avlanma pulu olmadan yapılan avlarda, denetimlerde ciddi cezalarla karşılaşabilirler. Bu cezalar, pul ücretinin en az 2-3 katı olabilir” dedi.

Avlanma sezonunda güvenlik önlemlerinin de önemine değinen başkan Güzel, “Avcılarımızın hem kendi güvenlikleri hem de diğer avcıların güvenliği için dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle av sırasında gerekli güvenlik ekipmanlarını kullanmaları ve dikkatli hareket etmeleri çok önemli. Kazaların önüne geçmek için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekiyor” dedi

Avcılar Derneği başkanı Hakan Güzel “Avcılarımızın, doğal dengeyi koruyarak avlanmaları büyük önem taşıyor. Yasadışı avcılığın ve çevreye zarar vermenin önüne geçmek için herkesin bilinçli hareket etmesi gerekiyor. Bu sezonun başarılı ve kazasız geçmesi en büyük temennimiz” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.