DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ankara sessiz, işçi eylem hazırlığında

Eynez Açık Ocak Maden Sahası’ndaki özelleştirme girişimine karşı bir aydır mücadele eden madenciler son kararı verecek olan Enerji Bakanlığından haber bekliyor. İşçiler nöbetini sürdürürken Ankara’ya seslerini duyurmak için eylem hazırlığında.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Ankara sessiz, işçi eylem hazırlığında

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından Eynez Açık Ocak Maden Sahası’nın bir kısmının ihalesiz olarak Odaş Madencilik’e devrinin geri çekilmesi için Somalı madencilerin mücadelesi sürerken özelleştirmeye ilişkin son kararı verecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından hala haber gelmedi. TÜRK-İŞ Genel Merkezi ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının temasının ardından Bakan Fatih Dönmez, Eynez’i ziyaret etmek ve gözlemleri Ankara’ya ulaştırması için Bakan Yardımcısı görevlendirmişti. Bakan Yardımcısı 1 Ağustos’ta ziyaretini yaparak, Ankara’ya gözlemlerini iletti ancak madenciler Ankara’dan hala olumlu bir dönüş olmadığını aktardı.
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KARAR BEKLENİYOR
Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, Enerji Bakanı’nın geçen hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Soçi’de olması, ardından yoğun tempo nedeniyle konuya henüz bakamadığı öğrenildi. Bakan Dönmez’in önümüzdeki hafta Türk-İş ve Maden-İş Sendikası ile iletişime geçerek son kararı müzakere etmesi bekleniyor. Konuyla ilgili Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul da 15 Ağustos Pazartesi günü Soma’ya işçilerin yanına gidecek. Akçul, özelleştirmeden vazgeçilmemesi halinde alanlarda olacaklarını vurgulayarak “Özelleştirmeden vazgeçmezlerse o maden sahasında ben oturacağım. Vazgeçmezlerse sahada olacağız. Bu mücadeleyi bırakmayacağız” dedi.
ÖZEL SEKTÖRÜN GİREMEDİ
Maden İş Soma Şube Başkanvekili Selçuk Metin, Eynez Maden Sahası’ndaki son durumu Aydınlık’a şöyle anlattı:
“Nöbetimiz sürüyor. Şube Başkanımız Şevket Şahin, pazartesi günü Ankara’ya gitti. Türk-İş Genel Merkezi’nde Ergün Atalay ve Maden İş Genel Başkanı Nurettin Akçul ziyaret edildi. Temaslar kuruldu ancak süreç devam ediyor. Genel Başkan Ergün Atalay, kesinlikle geri adım atılmayacağını; direnişimize devam etmemiz gerektiğini söyleyerek yanımızda olduğunu iletti. Biz de vazgeçmiyoruz. Yol haritamızı gelişmelere göre belirleyeceğiz. Ankara’ya sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizim başından beri tavrımız buraya özel sektörün iş makinalarını sokmamak yönündeydi. Böyle de oldu. Müteahhit firma da bizim tepkimizden korktuğu için sahada üretim yapamıyor şu anda.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.