DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ak Parti Soma Belediye Başkan Aday Adayı Uzun; “PROJELERİMLE GELİYORUM”

Ak Parti’den Soma Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Avukat Mustafa Uzun, Soma’da gerçekleştirmeyi arzuladığı projeleri kamuoyu ile paylaştı. Uzun, “56 yıllık ömrümün geçtiği Soma’mızı yaşanır bir şehir yapmak arzusu ile yola çıktım. İnsanların günün her saatinde cadde ve sokaklarında güvenle yürüyebilecekleri, okul önlerinde zararlı hiçbir şeyin satılamadığı, anne ve babaların kaygıdan uzak oldukları bir Soma için varım.” dedi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ak Parti Soma Belediye Başkan Aday Adayı Uzun; “PROJELERİMLE GELİYORUM”

Uzun açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Kıymetli Somalılar, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 2024 yılı mart ayında yapılacak olan mahalli seçimlerde AK Parti’den Soma’ya Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Kaleme aldığım, bu yazımda neden böyle bir karar aldığımı arz etmeye çalışacağım. Ben bir hukukçuyum. Belediye kanununda belediye başkanının görevlerinden biri de ”Belediyenin mallarını idare etmektir.” Belediyenin mallarını sakın bina ve araçlardan ibaret sanmayınız. Hizmete esas olan her şeyi ama her şeyi düşününüz ve biliniz ki bu kardeşiniz bunları gözü gibi korumak , beytülmala uzanacak ellere engel olmak için adaydır. İnsanın yaşaması için toprak, hava ve suya ihtiyacı vardır ancak, insanca yaşaması için adalet de olmazsa olmazlardandır. Soma’nın Karacahisar köyünde doğduğum 1967 yılından bu güne, öğrencilik ve askerlik hariç 56 yıllık ömrümün geçtiği Soma’mızı yaşanır bir şehir yapmak arzusu ile yola çıktım. İnsanların günün her saatinde cadde ve sokaklarında güvenle yürüyebilecekleri, okul önlerinde zararlı hiçbir şeyin satılamadığı, anne ve babaların kaygıdan uzak oldukları bir Soma için varım.
Trafik, ilçemizin en önemli sorunlarından olup çözümü önceliğimdir. Bizler Soma’ya ve Soma’da yaşayanlara hizmet borcu olan insanlarız. Temiz cadde ve sokaklar, her daim akan içilebilir bir su, insanların zamanını geçirebilecekleri park, bahçe, sosyal ve kültürel alanlar, tertemiz bir hava için yapılması gerekenler belediyenin asli görevlerindendir. Bu hususları Soma’nın gündemi olmaktan çıkarmak boynumun borcudur. Belediyecilik bir ekip ve bir gönül işidir. Her yükün altından bir kişinin kalkması imkansızdır. Bana sorsalar; ”Bir şehir nasıl temiz olur diye?!” temiz tutulmakla derim. Bu konuda saygıdeğer Somalıların hassasiyetinden ve duyarlılığından hiçbir endişem yoktur. Bunun dışında kalan ve kirliliğe neden olan unsurları yok etmek ise belediyeciliğin en öncelikli görevlerindendir. Kadınlarımız baş tacımızdır! Onlar için ne yapsak azdır. Kadının onurlu bir yaşam hakkı, her şeyin önündedir. Kadın anadır, kıymetini ve değerini buradan alır. Her türlü sorununun çözümüne bu anlayışla yaklaşılacaktır. Gençler her şeyimiz, geleceğimizdir. Bu nedenle, onlara dokunmak, onların sorunlarının çözümünde onlar gibi düşünebilmek gerekir. Bunu başarmak, gençlerin fikir ve enerjilerini göz ardı etmemek, onlardan faydalanmak felsefem olacaktır. Kıymetli Somalılar; Soma kabuğunu kırmak, koca bir köy olmaktan kurtulup, yaşanır bir şehir olmak zorundadır. Ben, kuracağım icra ekibi ve Soma’nın geleceğinde olumlu manada en ufak bir fikri, yaşanan olumsuzluklarda da endişesi ve kaygısı olan herkesle bir olup ,bu güzelim Soma’mızı yaşanır bir şehir yapmak için yola çıktım. Soma’ya deniz getiremem, yıldızları da önünüze seremem belki! Ama bu satırlara sığmayan, Türkiye Yüzyılına yaraşır fikir ve projelerle Soma’mızı şahlandiracak bir Belediye Başkanı olmaya, belediyenin bütün birimlerini harekete geçirmeye, ilçemizde ki kamu ve özel teşebbüs girişimcileri, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, diğer siyasi partili hemşerilerimiz de dahil olmak üzere kısaca Soma için endişe duyan ve yarınları için en ufak bir fikri olan herkes ile istişare ederek hizmet etmeye söz veriyorum. Bu kutlu yolda aday adayı olan bütün arkadaşlarıma da başarılar diler saygılar sunarım.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.