AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, 2025 yılı Ocak dönemi iller arası yer değiştirme kurası kapsamında Manisa’ya 170 sağlık personelinin atandığını duyurdu. Bu 170 sağlık personelinden 31 tanesi uzman tabip ve bu tabiplerden dördü de Soma olarak açıklandı.
Devlet Hizmet Yükümlülüğü gereği de Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı bir doktor ile birlikte 5 doktor Soma’ya gelmesi bekleniyor.
SOMA’YA GELECEK BRANŞLAR…
Soma için açıklanan branşlar ise Beyin ve Sinir Cerrahisi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Ortopedi ve Travmatoloji, Genel Cerrahisi şekilde oldu. Yenişehirlioğlu’nun açıklamasına göre, Manisa’ya atanan sağlık personeli şu şekilde dağıldı:* 31 Uzman Tabip* 3 Tabip* 1 Diş Tabibi* 14 Ebe* 78 Hemşire* 43 Diğer Sağlık Personeli.
Yeni sağlık personelinin göreve başlamasıyla birlikte Manisa’daki sağlık hizmetlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde sunulması hedefleniyor. Yenişehirlioğlu, sağlık alanındaki yatırımların devam edeceğini belirterek, “Sağlık ordumuzu güçlendirmeye ve hemşehrilerimizin sağlık hizmetlerinden daha etkin faydalanabilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı