DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

“SOMA’DA ENERJİ YATIRIMLARI ve TALEPLERİNE, BAKAN’DAN TAM DESTEK”

Soma Belediye Başkanı Ali TULUP, Ak Parti Soma Belediye Başkan Adayı Av. Egemen
Bülent TÜRKMEN ve Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah EKŞİ ilçede yapılacak yatırımlar ve
talepler hakkında T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan BAYRAKTAR ile önemli bir
görüşme gerçekleştirdi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
“SOMA’DA ENERJİ YATIRIMLARI ve TALEPLERİNE, BAKAN’DAN TAM DESTEK”

Görüşmede Soma için önemli olan; enerji yatırımları, Soma Belediyesine bedelsiz verilecek arazi ve ekipmanlar, doğalgaz yatırımları hakkında detaylı sunum ve talepleri Bakan Alparslan’a iletildi.
Talepler;
– Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Soma’da yapacağı alt yapı ve üst yapı elektrik projelerinin yatırım programına alınması talep edildi.
– Aksa Enerjinin Soma’da doğalgaz yatırımına devam ettiği fakat bu doğalgaz hizmetinin ilçenin tüm alanlarına hızlı ulaşması için destek istendi.
– Soma’daki bazı Kamu Kurum Kuruluşlarında bulunan ve Soma Belediyesinin kullandığı arazilerin, Soma Belediyesine bedelsiz verilmesi talep edildi.
– 2 Adet iş makinesinin bedelsiz Soma Belediyesine verilmesi talep edildi.
– Soma Belediyesi Cuma Pazarının kurulacağı semt pazaryeri tesisinin yapılması planlanan TEİAŞ Eğitim Merkezine ait arazinin bir bölümünün Soma Belediyesine bedelsiz verilmesi talep edildi.
– Soma Termik Santralinin Soma’da hava kirliliğine kötü etkisi bulunan baca gazı filtre sisteminin yapılması ve geliştirilmesi talep edildi.
– EÜAŞ’dan Soma’ya Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün Hizmet Binası için yer tahsisi talebinde bulunuldu. Sunulan talepler hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan BAYRAKTAR tüm
taleplerin üzerinde titizlikle durarak hepsinin yapılması ve hayata geçirilmesi konusunda gerekli talimatları verdi. Yapılan verimli görüşme hakkında Soma Belediye Başkanı Ali TULUP; “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile gerçekleştirilen toplantıda önemli yatırımlar ve talepler ele alındı. Öncelikle Sayın Bakanımıza görüşmede dile getirdiğimiz taleplerimize gösterdiği titizlik ve olumlu yaklaşımına, bizleri ilgiyle dinleyip gerekli çözüm ve önerileri değerlendirerek yetkili kurumlara talimatlarını bildirdiği için teşekkür ediyorum.Bakanımızın öncülüğünde gerçekleştireceğimiz projeler, halkımızın isteklerine yönelik çözüm odaklı adımların ilçemize verimli yönde katkı sağlayacağına inanıyor ve tüm Soma halkımız adına kendisine tekrardan çok teşekkür ediyorum “ dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.