DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ALİ UZUNOĞLU ÖĞRENCİLERİ METAVERSE DÜNYASIYLA TANIŞTI

Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi, toplumun ihtiyaçlarının ve ekonomik koşulların değişmesiyle, beraberinde geleceğin mesleklerini de şekillendirmektedir. Bu sebeple Soma Ali Uzunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile Atlas Space işbirliğiyle okul öğrencilerine online 2 seans “Sanal Gerçeklik, Meta Dünya İçin Tasarımı ve İş Dünyasında Gizli Kahramanlar” konulu seminer düzenledi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
ALİ UZUNOĞLU ÖĞRENCİLERİ METAVERSE DÜNYASIYLA TANIŞTI

Atlas Space Tasarımcısı Hilal Beyza Kara, “ Mekân kavramının anlamının değiştiği, sınırların ve yerçekiminin ortadan kalktığı metaverse evrenlerine yönelik, tasarım yöntemlerine dair öğrencilerimize bir eğitim sunuyoruz. İnsan davranışlarını ve ihtiyaçlarını fiziksel sınırların ötesine taşıyarak, sanal uzamlarda hayal etme, anlama ve şekillendirme üzerine odaklanan bir tasarım modelini benimsiyoruz. Ayrıca, mekân kavramının dijital evren içindeki dönüşümünü vurgulayarak, tasarımcı bakış açısıyla 3D modelleme tekniklerini detaylı bir şekilde ele alıyoruz. Bu seminer, katılımcılara dijital dünyada etkileyici ve yenilikçi tasarımlar oluşturma konusunda ilham verici bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor. Böylelikle öğrencilerimiz yeni çağ teknolojisinin ne denli önemli olduğunu öğrenmiş oluyorlar” dedi. Eğitimcilerden Atlas Space Teknoloji sorumlu şefi Uğurcan Uysal, “Bu seminerimizde Yazılım ve Bilgisayar mühendisliğine dair öğrencilere kapsamlı bir bakış sunmayı hedefliyoruz. Biz Atlas Space olarak, temel prensiplerden başlayarak, analiz ve tasarım süreçlerine, gerçek dünya projelerimize ve endüstriyle olan etkileşimimize odaklanacağız. Bu alanda kariyer yapma potansiyeli, iş dünyasında yazılımın ve bilgisayar mühendisliğinin rolü, sektördeki gelişmeler ve gelecekteki teknoloji trendleri gibi konuları ele alarak öğrencilerin meslek seçimi konusunda bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Yazılım ile Bilgisayar mühendisliğinin çeşitli yönlerini anlatarak, bu heyecan verici meslek alanına dair daha fazla anlayış geliştirmelerine yardımcı olmayı umuyoruz” diye belirtti.
Atlas Space CEO’su Burçin Gürbüz yaptığı açıklamada,” Atlas Space kreatif marka ve yaratıcı kitleleri sanal evrenlerin etkileşimli dünyasında buluşturan ödüllü Web3 ve Metaverse altyapısıdır. Atlas Space kapsamlı ve kullanıcı dostu bir platformda, kurumlar ve içerik üreticileri arasında sanal etkileşimi güçlendirirken Dijital Citizenship NFT’leri gibi benzersiz özelliklerle fiziksel ve dijital evrenler arasında köprüler kurar, kullanıcıların merkeziyetsizleşmenin gücünden yararlanmasını sağlar. Ayrıca Web, VR, AR ve mobil gibi farklı platformlarda yaşayan sanal evrenleri, ortak deneyimler oluşturan Atlas Space’in arkasında 10 senenin üzerinde bir arada proje ve fikirler üreten yaratıcı bir teknoloji ve tasarım ekibi var. Bu güne kadar, Turkcell, Vodafone, Aselsan, BitBasel, Pitch at the Beach, Lazzoni ve Togg gibi dünya markalarının da aralarında bulunduğu 50’nin üzerinde marka ve kuruma yenilikçi çözümler sunan ekip yeni nesil teknolojilerle tasarımı buluşturmaya devam ediyor. Bu seminerde çalışma arkadaşlarımız Uğurcan bey ve Beyza hanım öğrencilerimize bu mesleğin ne denli önemli olduğunu anlatıp, bu zamana kadar yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında bilgilendirecekler. Faydalı bir seminer olacağını düşünüyorum” dedi. Bazı meslekler yok olmaya doğru giderken bazı meslekler ise popülerlik kazanarak iş dünyasını domine ettiğini belirten Okul Müdürü Akif Uzunoğlu, “Öğrencilerimizin ileriki hayatlarında seçecekleri meslekler noktasında okulumuzda kariyer günleri ve çeşitli seminerler düzenliyoruz. Metaverse alanında Türkiye’nin en önemli markalarından biri olan Atlas Space ile gençlerimizin ufkunu genişletecek olan, 2 seanslık güzel bir seminer düzenledik. Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesiyle Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yapay Zeka Etiği Uzmanı, Veri Gizliliği Yöneticisi, Sanal Gerçeklik Deneyim Tasarımcısı, Dijital Dönüşüm Danışmanı gibi meslekler ön planda olacak. Bu yüzden öğrencilerimiz bu konuda bilgi sahibi olmaları istedik. Bizlere zaman ayıran Atlas Space CEO’SU Burçin Gürbüz beye, Teknoloji Sorumlu şefi Uğurcan Uysal beye ve Tasarımcı Hilal Beyza Kara hanımefendiye öğrencilerimizin ufkunu genişleten böyle bir seminer verdikleri için çok teşekkür ediyorum “ dedi.Öğrencilerin dikkatle dinlediği seminerde, Metaverse hakkında merak ettikleri konuları sorarak bilgi sahibi oldular. Program Soru-Cevap şeklinde son bularak öğrenciler katılımcılara teşekkür ettiler.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.