DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

101. YIL KUTLAMALARI BAŞLADI

Soma’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü muhteşem bir açılışla gerçekleştirildi.
Açılış töreninde Kaymakam Fatih Akkaya ile Belediye Başkanı Ali Tulup zeybek oynayarak halay çekti.

Yayınlanma Tarihi : Google News
101. YIL KUTLAMALARI BAŞLADI

Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ali Tulup, Başkan Yardımcıları, İdari Müdürler, Siyasi Parti Başkanları, İlçe Protokolü, Hemşehrileri ile birlikte Soma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cengiz Topel Meydanında 18. Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışını dua ederek Belediye Halk Oyunları Topluluğu eşliğinde festival standlarındaki esnafları ziyaret ederek konser alanına yürüdü.
Belediye Halk Oyunları Topluluğu eğitmen Onur Karazeybek yönetiminde halk oyunlarını sergiledi.
Akşamına şarkılarıyla bizi eğlendiren Grup Önce Sen Kapat ve Grup Rezonans konserleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna seyircilere Belediye Başkanı Ali Tulup’un selamı ile mesajını iletti ve Sanatçılara çiçek ile plaket takdim ederek teşekkür etti.
Belediye Başkanı Ali Tulup;
“Bize düşen görev, medeniyet değerlerimizin tüm unsurları gibi kültür-sanat hazinelerimizi ve onları üreten iklimi de nerede kaybettiysek, orada aramaktır. Şayet kendi coğrafyamızda, kendi kalbimizde, kendi zihnimizde kaybettiğimiz değerlerimizi Nasreddin Hoca hikayesinde olduğu gibi başka yerlerde aramaya kalkarsak, sadece vaktimizi heba etmiş oluruz. İşte bunun için biz, verdiğimiz mücadelenin gayesini hep, kadim medeniyet mirasımızın ihyası ve günümüz imkanlarıyla daha güçlü şekilde yeniden inşası olarak ifade ediyoruz. Güzel, faydalı ve değerli olan her şeyi nerede bulursak bulalım, almak, kullanmak, geliştirmek daha iyisini yapmak, ecdadımızdan bize kalan en önemli miraslardan biridir” dedi.
18. Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali 12-17 Eylül tarihleri arasında Hemşehrilerimizin bir hafta boyunca bir birinden değerli sanatçılar eşliğinde coşabileceği konserler, söyleşiler, sanat sergileri, tiyatro gösterileri, sağlıklı yaşam bisiklet turu ve kurtuluş kortej yürüyüşü gibi çeşitli etkinlikler ile eğlenceli vakit geçirebilecekleri kültür ve sanat alanında tüm aktiviteleriyle yapılacaktır.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.