DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Soma’da 15 Temmuz Şehitleri Törenle Anıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Soma’da 15 Temmuz Şehitleri Törenle Anıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılında Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi, resim sergisi açılışı yapıldı. Soma mezarlığında bulunan şehitlikler ziyaret edilerek şehitler için dua edildi.

Şehitlikteki törene Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ali Tulup, Başsavcı Serkan Başaran, Ak Parti İlçe Başkanı Erol Saygılı, MHP İlçe Başkanı Adem Yıldırım, şehit aileleri ve gaziler, kurum amirleri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Yapılan duaların ardından şehit ve gazilerin kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı

15 Temmuz’dan yansıyanlar caddede sergilendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Soma’da resim sergisi açıldı. 4 yıl önce hain darbe girişiminde yaşananları yansıtan resimler Atatürk Caddesi boyunca vatandaşlar için yerleştirildi. Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, Ak Parti İlçe Başkanı Erol Saygılı, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri serginin ilk ziyaretçileri oldu.
Öte yandan hafta kapsamında 15 Temmuz ile ilgili düzenlenen resim yarışmalarında dereceye giren resimler için de caddede bir sergi oluşturuldu.

Belediye Başkanı Ali Tulup ‘ Bu yıl değişik bir organizasyon ile sergimizi cadde üzerine taşıdık. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan askeri darbe girişimi sırasında yaşanan saldırılar ve mücadeleleri konu alan fotoğraf sergimiz gün boyunca Cadde üzerinde Soma halkına açık olacak. 15 Temmuz’u unutturmamaya çalışıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum’dedi.

YORUM YAP