DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Soma TSO’dan Ekmek Fiyatlarıyla İlgili Açıklama

Yayınlanma Tarihi : Google News
Soma TSO’dan Ekmek Fiyatlarıyla İlgili Açıklama

Soma Ticaret ve Sanayi Odası son dönemde ekmek fiyatlarıyla ilgili yapılan açıklamalara istinaden bir açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Son dönemde ekmek fiyatlarıyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulunulmuştur. Soma Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu durumu aydınlatmak için bilgilendirme yapmak durumundayız.
Öncelikle geçen seneden itibaren Bakanlığımız ekmek fiyatını 1 kg – 6 TL olarak sınırlandırmış ve tavan fiyat olarak belirlemiştir. Yani 210 gr – 1,25 TL olarak. Oda olarak biz de fırıncılardan gelen taleplerin karşılığında bu tavan fiyatı kendilerine ilettik. Fırıncı arkadaşlar, geçen sene kendilerinden fedakârlık yaparak bu fiyatı 1 kg – 5 TL olarak uygulamışlar ve 200 gr – 1 TL’den satışa sunmuşlardır. Ancak, bu dönemde tekrar görüşmeler yapılmış, girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı, özellikle un fiyatlarının son dönemlerde % 100 zam görmesi üzerine zaten onlara tanınmış olan 1 kg – 6 TL fiyatına geçmişler ve 210 gr – 1.25 TL’den satmaya başlamışlardır.
Pide fiyatı da bunun dışında tutulmuş bu sene pide fiyatı 3 TL olarak belirlenmiştir. Bu özel dönemde, Ramazan boyunca fırınların iftar saatine 2 saat kala üretimlerinin durdurulma şartı başlamış ve dağıtılan ekmek, özellikle pidenin en az yarısı servisle evlere dağıtılmaya başlanmıştır. Pide satışının en önemli özelliği, satış grafiğini sıcak olarak satışı belirlemekte ama bu dönemde yığılma olmaması için bu sıcak satıştan fayda sağlanamamaktadır. Ayrıca, dağıtım ve girdi maliyetinin da yükselmiş olmasıyla beraber fiyat 3 TL olarak belirlenmiştir.
Biz Soma Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin taleplerini alırız, değerlendiririz ve piyasa şartlarını da göz önünde bulundurarak en makul olanı sunmaya çalışırız. Son olarak, Soma halkından fırıncı arkadaşlara yardımcı olmalarını, dağıtımın daha hızlı ve herkese yetiştirilebilmesi için, ekmek ve pide ihtiyaçlarını gelen araçlardan aşağı inerek karşılanmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Saygılarımızla.”

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış