DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Soma’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Yayınlanma Tarihi : Google News
Soma’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı Manisa’nın Soma ilçesinde kutlandı.
Cengiz Topel Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Jandarma Komutanı Oruç Fevzi Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akol, şehit aileleri ve gaziler, siyasi parti başkanları ve yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına protkol tarafından çelenk sunulması sonrasında program saygı durulunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Programda konuşan Soma İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Oruç Fevzi Kara, “Bu büyük Zafer Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Meşalesini Samsunda tutuşturduğu, Amasya’da, Erzurum’da Sivas’ta yurt sathına yaygınlaştırdığı ya istiklal ya ölüm parolasıyla başlattığı ulusal kurtuluş savaşının kesin sonucudur. Bu zafer ile anadolu ve Türk milletinin esir edilemeyeceği tüm dünyada bir kez daha anlaşılmış, Türk Milletinin istiklal ve milliyet mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos Zaferi’nin vatanımız ve milletimizin aydın mutlu ve müreffeh geleceği garanti altına alınmıştır.

Mazisi şan ve şerefle dolu olan milletin bağrından kopan Türk Silahlı Kuvvetleri ulusumuzun bağımsızlığını Atatürk’ün en değerli emaneti olan cumhuriyeti sonsuza kadar korumayı yegane amacı olarak kabul etmektedir. Ulu önder Atatürk’ün kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik saldırılar dün olduğu gibi bugünde ülke içinde ve dışında devam etmektedir. Bu saldırıların hedefi bölücü ve gericilerin hain emellerini gerçekleştirmeye engel olarak karşılarında kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerini görmeleridir. Türk ordusunun birer ferdi olarak içtiğimiz anda sadık kalacağımıza bizlere emanet edilen kutsal miras Türkiye Cumhuriyetini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her türlü şartlar altında sahip çıkacağımıza kimsenin kuşkusu olmasın. Türk Silahlı Kuvvetleri Türk Birliği’nin Türk Kuvvet ve kabiliyetinin içerikleşmiş bir ifadesidir. Aynı zamanda Türk topraklarının ve Türkiye idealinin temelidir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağını korumak için canlarını feda eden kahraman aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor kahramanlıklarıyla detanlar yaratan gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Program kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ve Soma Belediye Mezarlığı’nda bulunan şehit kabirlerinin ziyareti ile son buldu.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

YORUM YAP